Activist Network: LevelUp Training – București, cu prezență fizică 26-29 Martie 2023 sau online 3-5 și 10-11 aprilie 2023 [DL 19 martie]

Nume proiect: Activist Network: LevelUp Training

Perioade: 26-29 martie 2023, cu prezență fizică obligatorie

sau 3-5 și 10-11 aprilie 2023, cu participare online.

Locația: București, România

Cine poate participa: cercetași tineri cu vârsta între 16-30 de ani.

Ești cercetaș și vrei să pui umărul la crearea unei lumi mai bune? Vrei să devii activist civic, să faci o schimbare pozitivă în comunitatea ta și să creezi conexiuni cu alți tineri activiști? Sau ești un activist care își dorește să descopere instrumente noi pentru implementarea campaniilor de advocacy în România? 

Consiliul Tineretului din România (CTR) organizează un proiect internațional – Activist Network – care își propune să ofere tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 30 de ani acces la training-uri de calitate ce au ca scop construirea unei comunități democratice și incluzive în România. Acest proiect face parte din șirul de training-uri locale desfășurate în colaborare cu Forumul European de Tineret (YFJ), alături de Consiliile de tineret din Bulgaria, Cipru, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, Slovenia și Spania.  

În România, training-ul Activist Network va fi organizat în două sesiuni identice, prima sesiune în format fizic, iar cea de-a doua în format online, fiecare dintre acestea având grupuri diferite de beneficiari. Sesiunea în format fizic va avea loc în București, între 26 și 29 martie, iar cea în format online va fi organizată prin intermediul platformei Zoom, în intervalele 3-5 aprilie și 10-11 aprilie. 

Participarea la Activist Network îți oferă șansa de a urma un training de 20 de ore bazat pe valorile europene ale democrației, implicării civice și dialogului deschis. Acesta reprezintă oportunitatea perfectă de a dobândi competențele necesare pentru a face o schimbare pozitivă în comunitatea ta și a crea conexiuni noi cu alți tineri activiști.

De asemenea, ne propunem ca alături de cercetașii participanți la proiect să creăm o comunitate informală a cercetașilor activiști, cu care să ne întâlnim constant înainte și după eveniment, pentru a putea aduce experiența din cadrul proiectului în organizație.

Ce spui, accepți provocarea?

Pentru mai multe detalii, accesează apelul lansat de Consiliul Tineretului din România.

Profilul participantului: cercetași tineri cu vârsta între 16-30 de ani. Experiența anterioară în activism sau reprezentarea tinerilor nu este necesară.

Costuri: costurile de cazare, masă și de transport pentru training-ul în format fizic vor fi acoperite de organizatori, în limita locurilor disponibile. Participarea online este gratuită.

Dacă ești interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 13 martie 2023. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont atât de motivaţia de a participa la eveniment, cât și de vechimea (minimum 6 luni), experiența și implicarea activă în cadrul organizației.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfă naţională şi cămașă bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.