European Agora 2023 – Centro Nacional Escutista de Fátima, Portugalia, 12-16 aprilie 2023 [DL 15 martie 2023]

Nume proiect: European Agora 2023

Perioada: 12-16 aprilie 2023

Locația: Centro Nacional Escutista de Fátima, Portugalia

Cine poate participa: seniori.

Despre eveniment: WOSM Europe Agora 2023 este un eveniment organizat de Seniori pentru Seniori. Acest eveniment este structurat în așa fel încât să adreseze situații sau probleme importante din societatea actuală, care să fie relevante pentru generațiile tinere.

Obiective: Până la finalul evenimentului, participanții vor avea șansa să:

  • dezvolte abilități de exprimare a ideilor într-o manieră organizată și să poată planifica proiecte pe tema sustenabilității care ar putea fi implementate în cadrul Centrului Local sau la nivel național;
  • învețe despre diferitele culturi din Europa și despre programele pedagogice de seniori, având ocazia sa împărtășească altora propriile experiențe;
  • realizeze impactul pe care ei – ca tineri îl pot avea asupra multiplelor aspecte ale societății, atât în cercetășie, cât și în comunitatea lor, dând exemple din viața de zi cu zi;
  • participe la activități despre autonomia tinerilor și încurajarea dezvoltării acestora.

Conexiuni cu programul Earth Tribe: Ca parte din programul Earth Tribe, Agora 2023 va avea ca element cheie sustenabilitatea și va include oportunitatea ca participanții să își asume un rol într-un proiect de lungă durată care le va permite să:

  • acceseze sesiuni de formare și suport pentru a defini și livra un proiect local cu tema sustenabilității de mediu, în anul curent;
  • participe la schimburi de experiență pe parcursul evenimentului Kander100;
  • devină o parte a unui grup de tineri în continuă dezvoltare care vizează să facă lumea un loc mai bun.

Profilul participantului: Orice senior din orice organizație cercetășească membră a Regiunii Europene este binevenit să participe la Agora. Participanții trebuie să știe despre programul național pentru seniori din organizația proprie și cum este el implementat. Participantul trebuie să fie, de asemenea, dornic să învețe, să împărtășească experiențe și să fie deschis la a experimenta cercetășia în alte moduri. Abilitatea de a comunica oral și în scris în limba engleză este esențială, întrucât toate atelierele vor fi facilitate numai în limba engleză.

Costuri: Taxa de participare la eveniment este 100EUR, aceasta fiind acoperită prin programul Earth Tribe, finanțat de Erasmus+. Totodată, participanții beneficiază de rambursarea transportului în limita a 200EUR.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 15.03.2023. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont atât de motivaţia de a participa la eveniment, cât și de vechimea (minimum 6 luni), experiența și implicarea activă în cadrul organizației.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.