WeAct Forum – Kracow, Polonia, 9 – 13 iunie 2023 [DL 27 martie 2023]

Nume proiect: WeAct Forum

Perioada: 9 – 13 iunie 2023

Locația: Cracovia, Polonia 

Cine poate participa: seniori, lideri.

Despre eveniment: Forumul WeAct este organizat de Regiunile Scout Europa și Eurasia, reprezentând un spațiu interactiv de învățare pentru Organizațiile Membre WOSM și facilitează schimbul de experiență, unelte operaționale, proceduri și practici legate de acțiunile umanitare, marcând finalul parteneriatului Organizației Mondiale a Mișcării Scout cu UNICEF în proiectul UAct: Cercetașii în Răspunsul Umanitar pentru Ucraina. Evenimentul dorește să apropie Organizațiile Membre WOSM de alte organizații umanitare, redefinind astfel răspunsul umanitar condus de tineri.

Programul evenimentului va fi axat pe trei teme: construirea parteneriatelor, managementul voluntarilor și educație pentru acțiuni umanitare, fiind rezervată o zi pentru fiecare temă. Programul va fi o combinație de sesiuni plenare și paralele, centrate în jurul acestor teme principale. Sesiunile plenare vor cuprinde expertiza actorilor implicați în acțiuni umanitare (Organizații Membre de Cercetași, WOSM și organizații umanitare), recunoscând valoarea colaborării transsectoriale în contextul crizei umanitare. Sesiunile paralele vor permite participanților să-și urmeze călătoria individuală de învățare prin selectarea sesiunilor care îi interesează cel mai mult. Aceste sesiuni vor consolida cunoștințele dobândite prin sesiunile plenare.

Profilul participantului: Cercetași care au cel puțin 18 ani la momentul începerii evenimentului și care îndeplinesc cel puțin câteva din următoarele criterii:

  • Cercetași activi la nivel local și/sau național, sau care aparțin de o structură națională legată de Acțiuni Umanitare;
  • Cercetași cu experiență în răspuns umanitar;
  • Cercetași cu un interes sincer pentru Acțiunile Umanitare;
  • Cercetași care s-au implicat în proiectul Solidaritate Ucraina;
  • Cercetași cu abilitatea de a disemina informațiile dobândite în ONCR.

Costuri: Taxa de participare a evenimentului va fi între 200 – 300 EUR.

Taxa nu este încă stabilită, realizându-se eforturi pentru a reduce costurile și a obține granturi pentru a acoperi o parte din costul transportului participanților. Valoarea taxei de participare și disponibilitatea ajutorului financiar pentru transport vor fi comunicate ulterior înscrierii.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 27 martie 2023. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont atât de motivaţia de a participa la eveniment, cât și de vechimea (minimum 6 luni), experiența și implicarea activă în cadrul organizației.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.