Youth Advocate Training 2023 – Mollina, Málaga, Spania, 18 – 24 septembrie 2023 [DL 5 august 2023]

Nume proiect: Youth Advocate Training 

Perioada: 18 – 24 septembrie 2023

Locația: Mollina, Málaga, Spania

Cine poate participa: seniori, lideri, voluntari adulți. 

Despre eveniment: Youth Advocate Training este un eveniment organizat de Regiunea Europeană WOSM, în parteneriat cu Regiunea Europeană WAGGGS, unde sunt invitați să participe 25 de cercetași care își reprezintă organizația națională pe diferite platforme externe, incluzând Consiliul Tineretului din România sau care sunt interesați să descopere reprezentarea de tineret și să contribuie la creare unei lumi mai bune prin advocacy.

Scopul evenimentul este de a livra, atât organizațiilor de cercetași, cât și celor participante, un training care contribuie la dezvoltarea cunoștințelor despre dialog pentru pace și schimbări climatice. De asemenea, evenimentul oferă participanților oportunitatea de a-și crea legături noi, de a face schimb de bune practici și de a primi sprijin și instructaj în misiunea lor în rolul de Reprezentanți de Tineret. Specific, obiectivele evenimentului includ:

 • Ridicarea nivelului de înțelegere a ceea ce înseamnă termenul ”Advocacy” și abilitatea de a-l pune în practică, într-o manieră informală, la nivel național sau internațional, pentru 25 de cercetași din regiunea europeană;
 • Promovarea priorităților și a obiectivelor WOSM și WAGGGS pentru anul 2024;
 • Facilitarea schimbului de experiență și bune practici între reprezentanții de tineret nou-veniți și cei cu mai multă experiență;
 • Introducerea și explorarea politicilor europene curente din 4 categorii: drepturile tinerilor/participarea tinerilor, organizații de tineret/lucrul cu tinerii, climă/dezvoltare sustenabilă și dialog pentru pace.

Alte organizații prezente la eveniment sunt:

 • International Falcon Movement-Socialist Educational International (IFM-SEI)
 • DYPALL Network
 • United Nations Development Programme
 • European Youth Information and Counselling Agency (ERYICA)
 • European Youth Forum
 • OBESSU – Organising Bureau of European School Student Unions
 • AU-EU Youth Cooperation Hub

Profilul participantului: Cercetași care sunt reprezentanți externi pentru ONCR: tineri cercetași, membrii Consiliului Director, staff sau voluntari cheie care sunt în rolul de reprezentant extern, delegați sau membri în Consiliul Tineretului din România. De asemenea, sunt binevenite și persoanele care se află la început în poziții similare. Vârsta maximă recomandată este de 30 de ani, iar vârsta minimă este 18 ani, împliniți până la data de 10 septembrie 2023. Participanții trebuie să fie disponibili pentru întreaga durată a evenimentului.

Experiența anterioară în zona de advocacy, public speaking sau participarea la alte traininguri care promovează aceleași obiective reprezintă un bonus.

Costuri: Taxa de participare este 50 EUR și acoperă cazarea și masa pentru întreaga durată a evenimentului. În funcție de caz, nopțile extra de cazare trebuie acoperite din bugetul propriu.

Transportul va fi rambursat în proporție de 80% din suma totală, până la maximum 250 EUR.  

Rambursările se vor face în urma evenimentului, după ce toate documentele și actele necesare vor fi predate către Regiunea Europeană Scout (incluzând bilete de îmbarcare, bilete de avion, dovada plății), și vor fi trimise către Organizația Națională de Cercetași, nu direct către participant.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 5 august 2023. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont atât de motivaţia de a participa la eveniment, cât și de vechimea (minimum 6 luni), experiența și implicarea activă în cadrul organizației.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.