Romanian Work Party 2023 – cum a fost și de ce este o experiență must-have

Între 21 și 29 octombrie 2023, o echipă curajoasă de 9 cercetași a plecat spre Kandersteg International Scout Centre pentru a reprezenta Romanian Work Party. În aceeași perioadă a avut loc și Portuguese Work Party, cu ai cărei participanți am avut ocazia să muncim cot la cot și să legăm prietenii.

Cum a fost programul?

În mare, a fost organizat în 3 zile și jumătate de muncă și 3 zile și jumătate libere, în care ne-am putut organiza timpul așa cum am vrut. Partea de muncă s-a împărțit în două categorii: afară sau înăuntru, și am avut ocazia de fiecare dată să stabilim de comun acord cum ne împărțim. Înăuntru ne-am ocupat de ”deep-cleaning”, adică tot ce constă în curățenie, împăturit uniforma de pinkie și așa mai departe.

Eu am lucrat afară, iar câteva din lucrurile pe care le-am avut de făcut au fost să strângem și să organizăm lemne tăiate, să vopsim bănci, să dăm jos și să împăturim o prelată extraordinar de mare și grea, sau să strângem frunze (foarte multe frunze). Însă toată munca pe care am făcut-o a fost super plăcută prin simplu fapt că am fost constant înconjurată de alți cercetași cu care am putut povesti diverse în timp ce ne făceam treaba. Un lucru pe care l-am admirat foarte mult este că se respectă ”swiss time”, după cum îl menționa toată lumea, adică începeam și terminam programul la fix; nici mai devreme, nici mai târziu. 

Cum au fost zilele libere?

Am hotărât să profităm de zona frumoasă în care ne aflam și ne-am aventurat în hike-uri precum Oeschinensee, sau Balmhornhutte. Primul hike mi s-a părut de o dificultate scăzută, în timp ce al doilea a fost mediu. Am avut ocazia să vedem împrejurimile extrem de frumoase, dar să ne și cunoaștem și formăm ca echipă. 

Cea mai mare reușită?

O tradiție a centrului este meciul de fotbal dintre Pinkies și Work Parties pe care sunt mândră să spun că l-am câștigat alături de echipa portughezilor! 

Așadar, a fost o experiență super faină pe care aș repeta-o și pe care o recomand cu toată inima. Chiar mă gândesc serios să revin și ca Shortie cândva în viitor.

Dacă sunteți curioși să aflați mai multe despre aventura pe care am trăit-o la KISC, vă invit să urmăriți pagina de instagram @romanian.work.party, care va continua să fie actualizată cu fiecare ‘delegație’ ce va urma.

– Maria Bobocica, Aetos Drobeta Turnu Severin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.