European Agora 2024 – Tjörnarp, Suedia, 3-7 aprilie 2024 [DL 28 februarie 2024]

Publicat pe de diana pal

Nume proiect: European Agora 2024

Perioada: 3-7 aprilie 2024

Locația: Centrul Cercetășesc Göransborg, Tjörnarp, Suedia

Cine poate participa: seniori (cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani)

Despre eveniment: WOSM European Agora 2024 este un eveniment desfășurat „pentru seniori, de către seniori” ce folosește metoda SCOUT pentru a atinge obiectivele educaționale specifice ramurei de vârstă a seniorilor. Acest eveniment are în vedere probleme importante și relevante pentru tinerele generații din ziua de azi.  Această ediție Agora, alături de cea precedentă din 2023, face parte din programul ERASMUS+, Proiectul Tribul Pământului, pe care Regiunea Europeană SCOUT îl implementează în prezent și care se concentrează pe sustenabilitatea mediului.

Obiective: Până la finalul evenimentului, participanții vor avea șansa să:

  • dobândească instrumente pentru a-și exprima ideile într-un mod organizat și vor proiecta și planifica proiecte legate de sustenabilitate care pot fi implementate la nivel național sau local;
  • învețe despre diferite culturi și programe de seniori din Europa, împărtășind în același timp experiențe din țara lor de origine;
  • înțeleagă impactul pe care ei, în calitate de tineri, îl pot avea asupra diferitelor aspecte ale societății, fie că este vorba de cercetași sau de comunitatea lor, dând exemple din experiențe reale;
  • participe la activități pentru responsabilizarea tinerilor, încurajându-i pe aceștia să se dezvolte personal.


Profilul participantului: Orice senior cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani. Participanții ar trebui să fie familiarizați cu ramura de vârstă a seniorilor din propria organizație și modul în care este pusă în aplicare. Participantul trebuie să fie, de asemenea, dornic să învețe, să împărtășească experiențe și să fie deschis la a experimenta cercetășia în alte moduri. Un interes deosebit pentru sustenabilitate este recomandată.

Abilitatea de a comunica oral și în scris în limba engleză este esențială, întrucât toate atelierele vor fi facilitate numai în limba engleză.

Costuri: Taxa standard de participare este de 100 EUR. Întrucât Agora 2024 este unul dintre cele mai importante proiecte de evenimente din cadrul proiectului Tribul Pământului, finanțat de ERASMUS+, toți participanții vor putea beneficia de această taxă de participare redusă, precum și de sprijin în ceea ce privește transportul, sprijin până în 200 EUR.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 28 februarie 2024. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont atât de motivaţia de a participa la eveniment, cât și de vechimea (minimum 6 luni), experiența și implicarea activă în cadrul organizației.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate. În cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.