Jamboreea Central Europeană “Beyond the Horizon” – Slovacia, 2-9 august 2024 [DL 10.02.2024]

Nume proiect: Jamboreea Central Europeană “Beyond the Horizon”

Perioada: 2-9 august 2024 / 1-10 august 2024 pentru IST

Locația: Drienok – Mosovce, Slovacia

Cine poate participa: temerari și exploratori cu vârsta cuprinsă între 14 și 17 ani, alături de liderii însoțitori ai patrulelor  și IST (18+ ani).

Despre eveniment: Jamboreea Central Europeană este o jamboree destinată cercetașilor din Cehia, Polonia, Ungaria și Slovacia, cu deschidere către cercetașii din alte țări într-un număr limitat, circa 50 de participanți pentru România.

CEJ se desfășoară între 2-9 august 2024, cu sosirea pe 2 august după-amiaza și plecarea pe 9 august după micul dejun. Perioada IST este 1-10 august 2024, implicând amenajarea prealabilă a taberei și curățarea după eveniment.

Evenimentul va avea la bază sloganul “Beyond the Horizon” și cuprinde: activități și ateliere în jurul campului, excursii, sporturi diverse și momente de recreere (programul detaliat va fi furnizat ulterior). Înregistrarea se poate face ca și participant (pentru cercetașii de 14-17 ani) în patrule de câte 9 plus lider însoțitor sau IST (minim 18 ani).

Locația jamboreei este ușor accesibilă prin transportul public, având posibilitatea de a folosi orice tren cu plecare din Bratislava (vestul Slovaciei) sau Kosice (estul Slovaciei) pentru a ajunge la gara Vrútky, situată la doar 30 de minute de locul de camp. Autobuzele de transfer de la gară către locul evenimentului vor fi disponibile pentru participanți.

Profilul participantului: Cercetașii cu vârsta:

  • între 14-17 ani pot aplica drept participanți
  • minim 18 ani pot aplica drept IST sau lideri de patrulă.

Costuri: Taxa pentru CEJ este de 250 EUR pentru participanți și 150 EUR pentru IST. Include următoarele: un camping complet echipat (cu excepția corturilor), 5 mese pe zi, excursii și experiențe care vor face parte din CEJ24.

Dacă ești interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 10.02.2024. În procesul de selecție a participanților se va ține cont atât de motivația de a participa la eveniment, cât și de vechimea (minimum 6 luni), experiența și implicarea activă în cadrul organizației.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizației şi să aibă cotizația plătită la zi.

La evenimentele internaționale pot participa doar cercetași din Centrele Locale legal înființate și în cadrul acestora se poartă uniforma națională (eșarfa națională și cămașa bej).

Pentru informaţii suplimentare poţi consulta site-ul CEJ https://www.cej24.skaut.sk sau ne poți scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.