Jamboreea „Under the same roof”, 15 – 22 iulie 2024, Bosnia și Herțegovina  [DL 29.02.2024]

Nume proiect: „Under the same roof”, a III-a ediție a Jamboreei FBIH

Perioada: 15-22 iulie 2024

Locația: Lacul Boračko, Konjic, Bosnia și Herțegovina

Cine poate participa: lupișori, temerari, exploratori (cercetașii născuți între 01.08.2006 și 31.06.2014)

Despre eveniment: “Under the same roof” (Sub același acoperiș) se concentrează pe motivația cercetașilor de a contribui la o lume mai bună. Într-un moment în care adolescenții și tinerii din Bosnia și Herțegovina, dar și din regiune, nu au oportunitatea prin educația formală obișnuită de a întâlni persoane dincolo de granițele statelor, acest camp le oferă ocazia cercetașilor să se întâlnească și să colaboreze. 

Organizatorii se așteaptă ca Jamboreea SIFBIH din 2024 să fie cel mai mare eveniment dedicat adolescenților și tinerilor, desfășurat în întregime în aer liber, în mijlocul naturii. Acesta va reuni cercetași din peste 100 de orașe și municipalități din Bosnia și Herțegovina, regiune, Europa și din întreaga lume. Aceasta Jamboree reprezintă cel mai amplu și de durată eveniment destinat tinerilor și adolescenților organizat în Bosnia si Herțegovina în ultimii 30 de ani.

A treia Jamboree SIFBIH promite să ofere o experiență unică și un eveniment de proporții, marcând totodată două aniversări semnificative:

  • 25 de ani de la admiterea cercetașilor din Bosnia și Herțegovina în Organizația Mondială a Scoutismului (WOSM);
  • 65 de ani de la prima întâlnire a Asociației Cercetașilor din Bosnia și Herțegovina la Lacul Boračko.

Profilul participantului: Sunt invitați ca și participanți toți cercetașii născuți între 01.08.2006 și 31.06.2014. Cei născuți înainte de 01.08.2006, au posibilitatea de a se alătura ca și lider de patrulă.

Pentru cercetașii veniți din afara Bosniei și Herțegovinei, aceștia se pot înscrie și forma 5 patrule (fiecare din 9 participanți și un lider de patrulă) și un șef de contingent.

Costuri: 180€/participant, asigură masa și cazarea sau 165€/participant și include doar masa, cazarea fiind în corturile personale.

Dacă ești interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 29.02.2024. În procesul de selecție a participanților se va tine cont atât de motivația de a participa la eveniment, cât și de vechimea (minimum 6 luni), experiența și implicarea activă în cadrul organizației.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizației şi să aibă cotizația plătită la zi.

La evenimentele internaționale pot participa doar cercetași din Centrele Locale legal înființate şi în cadrul acestora se poartă uniforma națională (eșarfa națională și cămașa bej).

Pentru informații suplimentare poți consulta broșura evenimentului sau ne poți scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.