Overture Diversity Network 2024 – Marea Britanie, 7-9 iunie 2024 [DL 12 aprilie 2024]

Nume proiect: Overture Diversity Network 2024

Perioada: 7-9 iunie 2024

Locația: Centrul Cercetășesc Crawfordsburn, Belfast, Marea Britanie

Cine poate participa: seniori, lideri și voluntari adulți

Despre eveniment: Întâlnirile Overture Diversity Network au ca scop consolidarea înțelegerii diversității și incluziunii în cadrul Regiunii Europene Scout și WAGGGS (World Association of Girl Guides and Girl Scouts), concentrându-se pe teme cheie pentru a sprijini realizarea unui program interesant și educațional pentru participanți. Acest lucru se realizează prin intermediul atelierelor de lucru, a schimbului de cunoștințe și experiențe, sesiuni de informare care acoperă principiile esențiale ale diversității și incluziunii în cadrul unei serii de subiecte detaliate în programul de mai jos.

Evenimentul își propune să le ofere participanților o înțelegere mai vastă a diversității și incluziunii, conectând domenii precum programele de tineret, dar și implicarea tinerilor și adulților în cercetășie. Astfel, participanții vor dezvolta capacitatea de a recunoaște și de a sprijini acțiunile care promovează egalitatea de gen. În plus, evenimentul va oferi perspective despre modul în care organizațiile naționale ar putea interacționa într-un mod proactiv cu grupurile de imigranți, refugiați și solicitanți de azil, promovând beneficiile reciproce în cadrul comunităților și încurajarea promovării inițiativelor care sprijină persoanele care provin din grupuri marginalizate.

Program: Overture Diversity Network 2024 se va axa pe opt domenii pe parcursul weekend-ului, principalele subiecte fiind:

  • Credință și convingeri  
  • Egalitatea de gen
  • LGBTQ+
  • Dizabilități fizice și neurodiversitate
  • Sănătatea mintală
  • Imigranți, refugiați și solicitanți de azil
  • Egalitatea rasială  
  • Incluziunea socio-economică

În sesiunile de tip panel se va prezenta expertiza personalului și voluntarilor implicați în diversitate și incluziune (de la WAGGGS, WOSM și alte organizații), în timp ce atelierele vor permite participanților să își elaboreze propriile experiențe de învățare.  

De asemenea, se va organiza o seară internațională sâmbătă în care participanții sunt invitați să aducă obiecte specifice țării și organizației de origine, cum ar fi postere, pliante, insigne, jocuri, mâncare sau băuturi pe care să le arătați și să le împărtășiți.

Profilul participantului: Cercetași adulți familiarizați cu diversitatea și incluziunea și cu modul în care acestea ar putea fi implementate în cadrul organizației lor naționale. De asemenea, aceștia trebuie să fie dornici să învețe, să împărtășească experiențe și să fie deschiși la diferite moduri în care se implementează cercetășia în alte țări. 

Limba de lucru în cadrul evenimentului este engleza. Capacitatea de a comunica eficient în această limbă este esențială pentru a participa.

Participanții trebuie să completeze modulul de SfH1: Safe from Harm Essential Learning până la momentul înscrierii oficiale în cadrul evenimentului.

Costuri: Costurile de transport, cazare și obținerea vizei, precum și orice alte costuri adiacente participării cad în sarcina participanților. Cu privire la cazare, există următoarele opțiuni oferite de organizatori: 

  • În interior (tip cămin): 60 GBP
  • În aer liber (camping): 55 GBP 

Ambele opțiuni au acces la toalete și dușuri. Disponibilitatea spațiilor de cazare în interior și în aer liber este limitată, iar confirmarea opțiunii preferate se face după finalizarea procesului de înregistrare.

Pentru cei care stau în interior: paturile vor fi în camere cu paturi suprapuse de tip cămin, cu 4 până la 8 paturi/cameră. Pentru cei care campează: se vor pune la dispoziție corturi – un cort de persoană. Vă rugăm să vă aduceți propriul echipament de dormit. Dacă aveți nevoie de o noapte suplimentară de cazare înainte sau după eveniment, se va percepe o taxă suplimentară de 20 GBP/noapte pentru pentru cazare în interior și 5 GBP/noapte pentru camping.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 12 aprilie 2024. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont atât de motivaţia de a participa la eveniment, cât și de vechimea (minimum 6 luni), experiența și implicarea activă în cadrul organizației.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi. La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.