Festivalul Democrației CTR – Ploiești [DDL 03.04.2024 – 20:00]

Nume proiect: Festivalul Democrației CTR

Perioada: 5 – 6 aprilie 2024

Locația: Ploiești, Capitala Tineretului din România 2024

Cine poate participa: eXploratori, seniori, lideri și voluntari adulți cu vârste cuprinse între 16 și 35 de ani.

Deadline: 3 aprilie, ora 20:00.

Despre eveniment: Scopul festivalului este de a angrena și împuternici reprezentanții sectorului de tineret din toată țara, creând astfel o platformă pentru dialog și colaborare. Obiectivele acestui eveniment sunt de a amplifica participarea tinerilor în procesul democratic, de a identifica și de a aborda prioritățile tinerilor în contextul alegerilor din 2024, precum și de a facilita discuții constructive între tineri și factorii de decizie.”

Festivalul se desfășoară în perioada 5-6 aprilie, iar participanții sunt invitați să se alăture seara, pe 4 aprilie, sau dimineața următoare, pe 5 aprilie.

Pe lângă activitățile specifice festivalului, precum workshop-uri care vizează participarea tinerilor în activități democratice, în cadrul evenimentului se va desfășura și Adunarea Generală a Consiliului Tineretului din România, unde ONCR este organizație membră. Evenimentul face parte din proiectul MEET (Mobilise Europe = Engaging Together), dezvoltat în parteneriat cu European Youth Forum și alți parteneri Europeni.

Astfel, dorim să formăm o delegație din 4 tineri cercetași care să ne reprezinte organizația la festival, alături de persoana mandatată de ONCR pentru AG CTR.

Participanții vor avea ocazia și să ia parte la a doua ediție a Maratonului pentru Dezvoltare Locală în Ploiești. Detalii ulterioare vor fi comunicate de organizatori.

Profilul participantului: tineri cercetași din centrele locale, membrii Consiliului Director, staff sau voluntari cheie care sunt în rolul de reprezentant extern, delegați sau membri în Consiliul Tineretului din România. De asemenea, sunt binevenite și persoanele care se află la început în poziții similare. Vârsta maximă recomandată este de 35 de ani, iar vârsta minimă este 16 ani, împliniți până la data de 10 septembrie 2023. Participanții trebuie să fie disponibili pentru întreaga durată a evenimentului.

Costuri: Consiliul Tineretului din România nu percepe taxă de participare la eveniment. De asemenea, CTR va comunica curând condițiile de cazare pentru participanți.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 1 aprilie 2024, 20:00. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont atât de motivaţia de a participa la eveniment, cât și de vechimea (minimum 6 luni), experiența și implicarea activă în cadrul organizației.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele naționale și internaționale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămașă bej).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.