16th World Scout Moot – CMT Contingent Management Team – Portugalia, 25.07 – 03.08.2025 [DDL 20.06. 2024]

Nume proiect: 16th World Scout Moot 

Perioada: 25.07 – 03.08.2025

Locația: Portugalia

Cine poate participa: Lideri și voluntari adulți cu vârsta de 26 de ani împlinită la momentul începerii evenimentului (născut/ă pe sau înainte de 26 iulie 1999).

Despre eveniment:

World Scout Moot este o întâlnire internațională a peste 5.000 de cercetași cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani din întreaga lume, care se reunesc pentru a împărtăși cunoștințe despre culturile lor, a învăța unii de la alții și a dobândi noi abilități.

Experiența participanților la un Moot este împărțită în două: prima jumătate constă într-o rută prin care este explorată țara gazdă într-o patrulă formată din cercetași de diferite naționalități. A doua este o Jamboree la fața locului.

După ceremonia de deschidere, participanții se vor alătura patrulelor și triburilor lor pentru “Portugal Deep Dive”. Urmează un traseu, participanții vor avea ocazia de a explora tot ceea ce are Portugalia de oferit, intrând în comunitățile locale, cultura, mâncarea, aventura, natura și multe altele.

După finalizarea propriilor trasee, toată lumea se va reuni în zona principală pentru patru nopți de experiențe culturale și internaționale. Aceasta este o tabără de tip jamboree, în care se vor întâlni prieteni vechi și noi, vor participa la sesiuni de dezvoltare globală, vor împărtăși culturi și multe altele.

Costuri:

Taxa de participare este de 370 EUR. Acesteia i se adaugă alte costuri aferente transportului, pachetului de contingent etc. 

Despre rolul în echipa de management a contingentului:

  1. CMT este format din cercetași adulți cu vârsta de minimum 26 de ani la momentul începerii evenimentului și care au cunoștințe și experiență în domenii precum management financiar, transporturi internaționale, asistență pentru tineri, cercetășie la nivel internațional.
  2. CMT este locul adecvat pentru dezvoltarea abilităților următoarei generații de lideri. Vei face parte dintr-o echipă tânără, într-un mediu sigur, în care îți poți testa, îmbunătăți și dezvolta abilitățile de management a oamenilor și a timpului, abilitatea de a soluționa eficient problemele, ascultarea activă, flexibilitatea, crearea de materiale promoționale pentru pachetul de contingent, dar și utilizarea rețelelor de socializare.  Pe lângă toate acestea, membrii echipei de management a contingentului reprezintă ONCR la nivel internațional. 
  3. Membrii CMT vor campa în locația jamboreei, în zona adulților.
  4. CMT-ul contingentului României la 16th World Scout Moot 2025 Portugalua va fi format din 3-4 persoane, inclusiv Șeful de Contingent (În caz de nevoie, locurile vor fi suplimentate, iar procedura de numire a persoanelor în rol va fi aceeași). Membrii echipei vor lucra alături de Șeful de Contingent pentru buna organizare și pregătirea contingentului.
  5. Pot face parte din CMT la 16th World Scout Moot 2025 Portugalia membrii Organizației Naționale ”Cercetașii României” cu vârsta de 26 ani împlinită la momentul începerii evenimentului, cu un nivel mediu sau avansat de cunoaștere a limbii engleze, care au participat la cel puțin un eveniment național și unul internațional și care au vechime în ONCR de cel puțin un an.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul pentru CMT până la data de 20 iunie 2024. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont de vechimea în organizaţie și de motivaţia de a participa la eveniment. Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate. În cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.