16th World Scout Moot – Participanti/IST – Portugalia, 25.07 – 03.08.2025 [DDL prelungit 16.07. 2024]

Publicat pe de diana pal

Nume proiect: 16th World Scout Moot 

Perioada: 25.07 – 03.08.2025

Locația: Portugalia

Cine poate participa: 

International Service Team (IST): Lideri și voluntari adulți cu vârsta de 26 de ani împlinită la momentul începerii evenimentului (născut/ă pe sau înainte de 26 iulie 1999).

Participanți: Seniori, lideri și voluntari adulți cu vârstele cuprinse între 18 și 25 de ani (născuți între 26 iulie 1999 și 25 iulie 2007)

Despre eveniment:

World Scout Moot este o întâlnire internațională a peste 5.000 de cercetași cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani din întreaga lume, care se reunesc pentru a împărtăși cunoștințe despre culturile lor, a învăța unii de la alții și a dobândi noi abilități.

Experiența participanților la un Moot este împărțită în două: prima jumătate constă într-o rută prin care este explorată țara gazdă într-o patrulă formată din cercetași de diferite naționalități. A doua este o Jamboree la fața locului.

După ceremonia de deschidere, participanții se vor alătura patrulelor și triburilor lor pentru “Portugal Deep Dive”. Urmează un traseu, participanții vor avea ocazia de a explora tot ceea ce are Portugalia de oferit, intrând în comunitățile locale, cultura, mâncarea, aventura, natura și multe altele.

După finalizarea propriilor trasee, toată lumea se va reuni în zona principală pentru patru nopți de experiențe culturale și internaționale. Aceasta este o tabără de tip jamboree, în care se vor întâlni prieteni vechi și noi, vor participa la sesiuni de dezvoltare globală, vor împărtăși culturi și multe altele.

Limite de vârstă:

  • IST: Minimum 26 ani (născut/ă pe sau înainte de 26 iulie 1999);
  • Participant: Între 18 și 25 ani (născut/ă între 26 iulie 1999 și 25 iulie 2007).

Taxa de participare:

  • IST: 370 EUR;
  • Participant: 470 EUR.

Acesteia i se adaugă alte costuri aferente transportului, pachetului de contingent etc. 

Despre rolul de IST:

Echipa de staff (IST) este formată din adulţi din ţările participante şi au rolul de a implementa activităţile şi de a gestiona serviciile pe parcursul evenimentului. Această echipă este organizată pe departamente, după cum urmează: administrativ, comunicare, rute (paths), program, tehnic și logistic, aprovizionare și HSE (Health, Safety, Environment). Vă rugăm să ţineţi cont că există posibilitatea ca nu toată lumea să fie repartizată în funcţie de preferinţe.

Membrii IST sunt persoane adaptabile având în vedere diferențele culturale și lingvistice. 

Pentru că rolul tău ca IST este acela de a face ca evenimentul să se deruleze în condiţii cât mai bune pentru participanţi, acesta începe de acasă prin sprijinirea Contingentului românesc. În perioada de pregătire a contingentului românesc, membrii IST colaborează cu echipa de management a contingentului şi cu liderii însoţitori şi sunt subordonaţi Şefului de Contingent.

Trebuie ținut cont că, în funcție de poziția primită ca și IST, există posibilitatea să fie nevoie de prezența voastră cu câteva zile înainte / după eveniment.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul pentru IST și participanți până la data de 16.07. 2024. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont de vechimea în organizaţie și de motivaţia de a participa la eveniment. Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate. În cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.