Apel închis Participanti si Lider grup: Schimb de tineri – Green Europe: it starts from you! [DL: 20 iunie]

green europeGreen Europe: it starts from you! este un proiect cu scopul de a creste constientizarea in randul tinerilor asupra importantei conservarii resurselor mediului ca o prima sursa de conservare a sanatatii inimii.

20 de tineri cu varsta cuprinsa intre 18-25 de ani din 4 tari europene se aduna pentru 6 zile in care vor desfasura activitati precum ateliere practice de refolosire-reciclare, jocuri de rol si simulari, activitati de grup, atelier despre Cetatenie Inteligenta (Smart Citizenship). Este in plan si o vizita la un centru de recuperare pentru testoase, pentru a intelege in profunzime efectul poluarii si a activitatilor iresponsabile ale omului asupra plantelor si a animalelor.

Tematicile generale ale schimbului de tineri sunt: Generation Awake! (generatia constienta), mediu si ecologie, eco-cetatenie, dezvoltare etica si durabila.

La finalul proiectului veti organiza impreuna un flash mob, in Italia, eventual replicabil in alte tari, de catre participanti si organizatia partenera (in cazul nostru Start Focus) si crearea unei retele cu asociații, intreprinderi si municipalitati despre bune practici pentru protectia mediului, ca o sursa de idei si energie pentru a dezvolta si dezbate pe aceast subiect.

Proiectul va avea loc intre 27 iulie – 3 august 2013, in Novoli (Lecce, Italia).
Cautam 4 participanti activi cu varsta cuprinsa intre 18-25 de ani si un lider de grup (poate depasi acest interval de varsta).

Acest proiect este finantat prin programul Youth in Action al Comisiei Europene, prin urmare costurile de cazare si hrana sunt acoperite integral (incepand cu seara de start a activitatilor, pana la micul dejun din ultima zi de activitati), iar transportul va fi rambursat in proporție de 30%, la trimiterea biletelor in original catre organizatorii din Italia.

Pentru inscriere trimite-ne la contact@startfocus.org formularul Application_form_Green Europe – it starts from you!.doc completat in limba engleza.

Selectia se face pe baza formularului de aplicare completat si trimis pana pe data de 20 iunie la contact@startfocus.org si a unei discutii ulterioare, telefonica sau fata în fata, depinde unde esti in tara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.