Nume proiect: Experientiality – Experience and Reflexivity Contributing to Youth Participation
Perioada: 5-13 ianuarie 2016
Locaţia: Ivancice, Republica Cehă
Cine poate participa: seniori, lideri şi voluntari adulţi
Număr participanţi: 3 persoane
Despre proiect: Experientiality este un proiect coordonat de organizaţia Stredisko volneho casu Ivancice, specializată în activitățile ce țin de tineret și se adresează trainerilor, liderilor și voluntarilor care lucrează cu tinerii din cadrul formal (școli, universități).
Proiectul este centrat pe filosofia si metodologia folosite în domeniul educației non-formale, explorând contextul în care aceasta se intersectează cu educația formală. Scopul este acela de a contribui la dezvoltarea competențelor personale ale trainerilor și facilitatorilor care lucrează cu grupuri de tineri, încurajând, totodată, o mai bună cunoaștere personală.
În prima parte a trainingului, participanții vor evalua si reflecta asupra practicilor și tehnicilor folosite de ei înșiși, oferind exemple personale sau feedback. Astfel, prima parte este centrată pe valorile și atitudinile personale ale fiecărui participant, pe modul în care aceștia se percep, pe dezvoltarea lor personală. A doua parte a programului pune accentul pe context, fiind deja creat spațiul în care se vor pune în practică noile tehnici și competențe dobândite în ideea de a crește nivelul de implicare a tinerilor în ceea ce privește sfera educației formale.
Așadar, pe durata evenimentului se va discuta despre felul în care propriul comportament poate influența participarea tinerilor în cadre formale și despre modul în care fiecare contribuie la încurajarea acestora de a ieși din starea de pasivitate adoptată în ceea ce privește școala. Experientialty se bazează, așa cum descrie și numele său, pe schimbul de experiență personală, pornind dinspre interior spre exterior și dinspre planul individual spre context.
Printre obiectivele proiectului se regăsesc:
- Încurajarea dezvoltării competențelor, metodelor si tehnicilor care presupun implicarea tinerilor din cadrul formal în proiecte participative, inspirându-i să rămână activi;
- Dezbaterea provocărilor întâmpinate de către traineri în timp ce lucrează în cadre formale;
- Crearea de noi idei, care să rezulte din schimburile reciproce de experiență și învățături personale de pe durata trainingului;
- Conștientizarea impactului pe care propriile credințe, valori, atitudini (fiind incluse limbajul corporal, tonul, poziția adoptată, intonația, mimica) le pot avea;
Costuri:
Cazarea, masa (mic-dejun, coffee break, prânz, cină) și costurile activităților vor fi suportate de către organizația Stredisko volneho casu Ivancice. Transport: cheltuielile de transport se decontează în limita a 275 euro.
Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de înscriere până la data de 01 decembrie 2015.
Criteriile de selecție vizează motivația de a explora acest domeniu, o atitudine deschisă față de procesul de educație non-formală într-un context divers, dorința de a reflecta asupra modului personal de învățare si abilitatea de a evalua critic rezultatele, angajamentul de a participa la/sau implica în activități ulterioare și networking. De asemenea, persoanele selectate trebuie să aibă o vechime minimă de 6 luni în cadrul ONCR, să fie membri activi şi să aibă cotizaţia plătită la zi.
Trebuie menționat faptul că în cadrul evenimentelor internaţionale se poartă uniforma naţională (eşarfă naţională şi cămaşa bej).
Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.