Nume proiect: International Rower Week – Youth Advocacy Training, 28.12.2022 – 04.01.2023
Locația: Kandersteg International Scout Centre (KISC), Elveția
Cine poate participa: seniori cu vârste cuprinse între 18 și 26 de ani
Despre eveniment:
Acest eveniment de formare de șapte zile va oferi seniorilor din întreaga lume oportunitatea de a veni la KISC și de a învăța cum pot avea un impact notabil în comunitățile lor locale, în grupurile de cercetași și în organizațiilor naționale de cercetași, prin advocacy. KISC a inspirat mereu tinerii să creeze noi inițiative în țările lor de origine pentru a crea o lume mai bună. Principala temă a evenimentului va fi promovarea tinerilor, concentrându-se pe două domenii: 1) Educația pentru pace și drepturile omului și 2) Sustenabilitatea.
Programul constă într-o fază virtuală în decembrie 2022, pentru ca participanții să se familiarizeze cu formarea. Începând cu 28 decembrie, participanții vor avea activități legate de cunoștințele generale despre advocacy, concentrându-se pe imaginea de ansamblu a provocărilor globale și a tendințelor în materie de tineret, abordând principalele considerente în implementarea oricărei inițiative (inovare prin digitalizare; mecanisme și metodologii de monitorizare, evaluare și raportare; Safe from Harm). Participanții vor fi apoi împărțiți în două grupuri de lucru pentru restul formării, în funcție de interesul lor personal: fiecare grup se va concentra pe advocacy-ul 1) Educație pentru pace și drepturile omului sau 2) Sustenabilitate.
Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi aici.
Profilul participanţilor: Seniori cu vârste cuprinse între 18 și 26 de ani care pot comunica foarte bine în limba engleză și pot participa activ pe întreaga perioadă a evenimentului. Este recomandat cu tărie ca participanții să fie vaccinați împotriva Covid-19 cu unul dintre vaccinurile acceptate de guvernul elvețian. Mai jos sunt câteva caracteristici pe care organizatorii le caută în posibilii candidați.
- Seniori care sunt reprezentanți externi sau voluntari în domeniul promovării și al relațiilor externe în cadrul ONCR.
- Seniori care sunt delegați sau membri ai consiliilor naționale de tineret sau ai oricăror alte platforme și instituții externe.
- Cercetași activiști în comunitatea lor locală.
- Cercetași care au un interes puternic în extinderea capacității lor în domeniile de advocacy pentru tineret, relații externe, educație pentru pace și drepturile omului și sustenabilitate.
Costuri: Taxa de participare este de 100 CHF (franci elvețieni) care acoperă costul trainingului(formării), cazării și mesele pe toată durata evenimentului.
Toți participanții sunt eligibili să primească sprijin financiar pentru călătorie după cum urmează:
- Decontarea până la 400 CHF (franci elvețieni) – pentru biletele de tren/avion până în Elveția și biletele de tren de la orice aeroport/ gară elvețian(ă) până la Kandersteg.
- Decontarea se va face după eveniment după ce documentele necesare (bonuri, dovada plății) au fost înmânate staff-ului KISC la check-in.
Procesul de aplicație și selecție
Aplicația trimisă către KISC (după ce participantul este acceptat în urma selecției ONCR) trebuie să conțină următoarele documente:
- Scrisoare de motivație
- CV
- Scrisoare de confirmare din partea ONCR
- Copie a pașaportului/ cărții de identitate
- Un videoclip în limba engleză
- Scrisoare de recomandare (opțional)
În urma acceptării din partea ONCR, Maria din echipa internațională va ajuta la pregătirea documentelor mai sus menționate dacă este nevoie.
Procesul de selecție final va fi realizat de către un comitet, care se va concentra pe echilibrul de vârstă și de gen, precum și pe reprezentarea geografică și culturală. Fiecare dintre cele șase regiuni mondiale cercetășești va fi implicată.
În urma acestui proces de selecție a participanților, 31 de tineri se vor reuni în Alpii elvețieni pentru a crea o schimbare.
IMPORTANT: Dacă eşti interesat(ă) de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici înainte de trimite aplicația ta organizatorilor. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont de vechimea în organizaţie (minim 6 luni) și de motivaţia de a participa la eveniment. De asemenea, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, sa fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi. La oportunitățile internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).
Pentru informaţii suplimentare ne poți scrie la adresa international@scout.ro