[APEL ÎNCHIS] Let’s live Europe in rural area! – Le Mans, Franța, 17 august 2020 – 17 iulie 2021

Publicat pe de Oana

Nume proiect: Let’s live Europe in rural area!

Perioada: 17 august 2020- 17 iulie 2021

Locația: Le Mans, Franța

Cine poate participa: seniori, lideri, voluntari adulți

Despre eveniment: 

Acest proiect ESC implică 6 voluntari ESC din 6 țări europene diferite. Fiecare dintre voluntari va lucra la unul dintre cele 6 centre de instruire pentru tineri din zona Sarthe, în Franța. Centrele locale se numesc “Maisons familiales rurales” sau MFR (traduse mot-a-mot “case de familie rurale”). Astfel, voluntarii trebuie să își dorească să lucreze cu adolescenți și să se folosească de metode non-formale de învățare. Voluntarii vor sprijini și ajuta coordonatorii în activitățile lor zilnice și li se va cere să organizeze sau coordoneze câteva dintre activitățile colective. Ca parte din programul lor de antrenament, toți studenții MFR petrec o săptămână în MFR, iar următoarea săptămână într-o companie unde își fac practica.

Voluntarii lucrează orele de normă întreagă alături de echipa MFR de luni până vineri, cu 30 de ore pe săptămână. Se poate să li se ceară să vină la întâlnirile de seară ale studenților. Din când în când, fiecare voluntar are ocazia să lucreze la un proiect comun în Le Mans alături de ceilalți voluntari. 

Principalele misiuni ale fiecărui voluntar sunt

  1. Deschidere către cultura europeană
  2. Educație și pedagogie
  3. Proiect comun cu toți cei 6 voluntari din cele 6 centre

Profilul participantului:

Potențialul voluntar trebuie să locuiască în Europa, să fie motivat să participe la proiect, să aibă între 18 și 30 de ani, permis de conducere, să fie interesat de a lucra cu tineri, de educație, Europa și teme interculturale.

Costuri:

Pentru acest proiect, costurile reprezintă numai taxa de 10 EUR* de înscriere. Cazarea, masa, banii de buzunar, protecția socială și transportul local sunt acoperite de programul Erasmus+. Călătoria internațională dus-întos către și de la locația proiectului este, de asemenea, acoperită.

*Contribuția de 10 euro către Departamentul Internațional este cerută atunci când se participă la evenimente internaționale care se desfășoară prin intermediul parteneriatelor realizate de către ONCR. Pentru evenimentele menționate echipa lucrează pe parcursul anului să încheie aceste parteneriate sau să construiască relații care să ne aducă diverse beneficii (taxe reduse, deconturi de transport, locuri gratuite sau suplimentarea locurilor alocate pentru ONCR, grupuri de cercetași străini în țară cu care CL să poată colabora). Contribuția colectată se folosește pentru activitatea periodică a departamentului, în special pentru costurile impuse de materialele de protocol, comisioane bancare, întâlniri ale echipei și participarea la evenimente de networking.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici cât mai repede cu putință (acesta este sfatul pe care l-am primit de la organizatori). În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont atât de motivaţia de a participa la eveniment, cât și de vechimea (minimum 6 luni), experiența și implicarea activă în cadrul organizației.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.