Nume proiect: World Scout Jamboree 2023
Perioada: 01 – 12 august 2023
Locația: SaeManGeum, Coreea de Sud
Cine poate participa: Lideri (cu vârsta minimă de 24 ani).
Profilul, responsabilitățile și rolul Șefului de contingent se regăsesc în josul paginii, la secțiunea Rolul Șefului de contingent.
Despre eveniment:
După ediția din 1991, Jamboreea Mondială este organizată pentru a doua oară de către Korea Scout Association.
Cea de-a 25-a Jamboree Mondială le va permite tinerilor să-și realizeze visele, să facă prietenii cu oameni din diferite culturi ale lumii și să ia parte la un program sigur, inclusiv și sustenabil. Programul este conceput în jurul mai multor elemente de bază: Scouting for Life, Smart & Scientific, Safe & Secure, Sustainability, și ACT: Adventure, Culture, Tradition.
Tema jamboreei este „Draw your Dream”, reprezentând dorința cercetașilor de a accepta ideile și opiniile tinerilor și de a le crea o oportunitate de a ajunge la o jamboree mondială. „Draw your Dream” exprimă dorința membrilor Mișcării Scout să transforme cea de-a 25-a Jamboree Mondială în propriul festival și să își dezvolte visele în cadrul evenimentului eveniment.
Limite de vârstă:
- Șef de contingent și CMT: Minimum 24 ani;
- IST: Minimum 18 ani;
- Participant: Între 14 și 18 ani (născut/ă între 22 iulie 2005 și 31 iulie 2009).
Taxe de participare: 1265 RON
Rolul Șefului de contingent
Profil general: Trebuie să aibă vârsta minimă de 24 de ani și să fi participat în proiecte internaționale. Limba de lucru a evenimentului va fi engleza, astfel că Șeful de contingent trebuie să o cunoască la nivel mediu sau avansat.
Scop: Șeful de contingent va avea responsabilitatea de a livra această experiență internațională tinerilor cercetași cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, care vor alcătui contingentul ONCR la Jamboreea Mondială 2023.
Numit de către: Comisarul Internațional, în urma unei Decizii de Consiliu Director.
Responsabil în fața: Comisarului Internațional și a Directorului Executiv.
Responsabil pentru: Echipa de Management a Contingentului (CMT) și membrii contingentului, inclusiv IST.
Cum aplici:
Detalii privind rolul și atribuțiile Șefului de Contingent se regăsesc aici, alături de formularul necesar pentru a aplica pe această poziție.
Înainte de a aplica, te rugăm să consulți documentul privind clarificarea unor incompatibilități statutare și să te asiguri că nu ți se aplică niciuna dintre situațiile descrise. Totodată, te rugăm să consulți și să ții cont de criteriile generale de selecție și promovare a voluntarilor în ONCR.
Etape cheie:
- Atunci când aplici, ai grijă să specifici care sunt competențele și abilitățile care te recomandă pentru acest rol, dar și experiențele similare de care ai avut parte până în prezent;
- Verifică-ți e-mailul după această dată, pentru a afla dacă ai fost sau nu selectat. Dacă da, felicitări, urmează interviul alături de Comisarul Internațional și membrii echipei Departamentului Internațional;
- Recrutează o Echipă de Management a Contingentului și începe, alături de aceasta, promovarea evenimentului în cadrul organizației;
- Formează un contingent, obține validarea Consiliului Director pentru componența acestuia și participă la Jamboreea Mondială 2023.
Din momentul în care un cercetaș este numit Șef de contingent pentru un eveniment internațional, va avea parte de sprijin constant din partea unui membru al echipei Departamentului Internațional. Împreună cu acesta/aceasta, Șeful de contingent va construi și propune un buget și un plan de acțiune, care vor fi validate de către Comisarul Internațional și Directorul Executiv.
Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la data de 30 iulie 2022. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont de vechimea în organizaţie (minimum trei ani) și de motivaţia de a participa la eveniment. Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.
La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate. În cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).
Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.