Nume proiect: Training Dialogue for Peace(ful) Interactions
Perioada: 9 februarie 2023, orele 20:00-22:00
Locația: online (Platforma ZOOM)
Cine poate participa: Seniori, lideri, scouteri, voluntari implicați în structurile naționale.
Despre eveniment: Ne aflăm adesea în situații în care avem o opinie și o perspectivă diferită de cea a unui coleg, prieten, membru al familiei sau a unei persoane pe care tocmai am întâlnit-o.
Ce facem? Este mai ușor să punem capăt conversației sau să insistăm să ne facem auzit punctul de vedere și să câștigăm dezbaterea? Oricum, o persoană va rămâne neauzită și nemulțumită la sfârșitul discuției.
Cum putem avea conversații incomode în care toate părțile se simt apreciate și se ajunge la un rezultat pozitiv?
Deși nu există o rețetă pentru bine sau rău, există principii care pot fi urmate pentru a profita la maximum de aceste interacțiuni. Aceste principii încurajează pe toată lumea să-și schimbe mentalitatea de la câștigarea unei dezbateri la învățarea prin dialog cu cealaltă parte.
Formarea Dialogue for Peace(ful) Interactions invită participanții să descopere cum poate dialogul:
- să fie o oportunitate de învățare, încurajându-ne să învățăm diversitatea în perspectivele oamenilor
- să ne schimbe mentalitatea într-una care practică cu respect rezolvarea conflictelor
- ne îmbunătățește relațiile cu ceilalți oameni și întărește conexiunile pe care le formăm
- să servească instrument educațional care ajută la construirea de comunități pașnice, care poate fi folosit și în educarea cercetașilor
Scopul practicării principiilor dialogului este despre disponibilitatea de a învăța despre ceilalți, motiv pentru care face parte din soluționarea conflictelor și consolidarea păcii.
Facilitatori:
- Anca Burlacu, Dialogue for Peace trainer
- Jana Canović, Dialogue for Peace facilitator
Profilul participantului:
Evenimentul este deschis tuturor celor dornici să-și îmbunătățească abilitățile de dialog și interesați de conceptul Dialog pentru pace, dar și cercetașilor activi în domenii precum programe Educaționale, Diversitate și Incluziune sau similare acestora, care ar dori să integreze Dialogul pentru Pace în activitățile educaționale.
Limba: Sesiunea va fi susținută în limba engleză.
Vrem să reamintim tuturor că acesta este un mediu sigur și incluziv, în care participanții nu sunt așteptați să aibă un nivel ridicat de competență în limba engleză. Un nivel mediu de engleză va fi suficient împreună cu interesul de a afla despre subiect.
Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 5 februarie 2023.
În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont atât de motivaţia de a participa la eveniment, cât și de vechimea (minimum 6 luni), experiența și implicarea activă în cadrul organizației.
Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.
La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.