WeAct Forum – Kracow, Polonia, 9 – 13 iunie 2023 [DL 27 martie 2023]

Nume proiect: WeAct Forum

Perioada: 9 – 13 iunie 2023

Locația: Cracovia, Polonia 

Cine poate participa: seniori, lideri.

Despre eveniment: Forumul WeAct este organizat de Regiunile Scout Europa și Eurasia, reprezentând un spațiu interactiv de învățare pentru Organizațiile Membre WOSM și facilitează schimbul de experiență, unelte operaționale, proceduri și practici legate de acțiunile umanitare, marcând finalul parteneriatului Organizației Mondiale a Mișcării Scout cu UNICEF în proiectul UAct: Cercetașii în Răspunsul Umanitar pentru Ucraina. Evenimentul dorește să apropie Organizațiile Membre WOSM de alte organizații umanitare, redefinind astfel răspunsul umanitar condus de tineri.

Programul evenimentului va fi axat pe trei teme: construirea parteneriatelor, managementul voluntarilor și educație pentru acțiuni umanitare, fiind rezervată o zi pentru fiecare temă. Programul va fi o combinație de sesiuni plenare și paralele, centrate în jurul acestor teme principale. Sesiunile plenare vor cuprinde expertiza actorilor implicați în acțiuni umanitare (Organizații Membre de Cercetași, WOSM și organizații umanitare), recunoscând valoarea colaborării transsectoriale în contextul crizei umanitare. Sesiunile paralele vor permite participanților să-și urmeze călătoria individuală de învățare prin selectarea sesiunilor care îi interesează cel mai mult. Aceste sesiuni vor consolida cunoștințele dobândite prin sesiunile plenare.

Profilul participantului: Cercetași care au cel puțin 18 ani la momentul începerii evenimentului și care îndeplinesc cel puțin câteva din următoarele criterii:

  • Cercetași activi la nivel local și/sau național, sau care aparțin de o structură națională legată de Acțiuni Umanitare;
  • Cercetași cu experiență în răspuns umanitar;
  • Cercetași cu un interes sincer pentru Acțiunile Umanitare;
  • Cercetași care s-au implicat în proiectul Solidaritate Ucraina;
  • Cercetași cu abilitatea de a disemina informațiile dobândite în ONCR.

Costuri: Taxa de participare a evenimentului va fi între 200 – 300 EUR.

Taxa nu este încă stabilită, realizându-se eforturi pentru a reduce costurile și a obține granturi pentru a acoperi o parte din costul transportului participanților. Valoarea taxei de participare și disponibilitatea ajutorului financiar pentru transport vor fi comunicate ulterior înscrierii.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 27 martie 2023. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont atât de motivaţia de a participa la eveniment, cât și de vechimea (minimum 6 luni), experiența și implicarea activă în cadrul organizației.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

Wood Badge Training Course la Kandersteg International Scout Centre [DL 2 aprilie 2023]

Nume proiect: Wood Badge Training la KISC

Perioada: 22-26 mai 2023

Locația: Kandersteg International Scout Centre, Elveția

Cine poate participa: lideri.

Despre eveniment: Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la deschidere, KISC (Kandersteg International Scout Centre) în colaborare cu OMMS (Organizația Mondială a Mișcării Scout) organizează un training Wood Badge care aduce laolaltă cercetași din toată lumea. Limba de lucru va fi engleza. 

Pe parcursul evenimentului, formarea Wood Badge va sprijini dezvoltarea competențelor în următoarele domenii: Scouting Essentials, Leadership and Team Management, Project Management, Communicating Meaningfully, și Adult Development. Tot conținutul oferit va fi adaptat în mod special pentru participanți, luând în considerare diversele lor medii, abilitățile, experiența relevantă, competențele, cunoștințele și pregătirea educațională. Este important de menționat că acest stagiu nu va fi echivalat sau recunoscut la nivel național. 

Obiectivul evenimentului: Obiectivul principal al acestei formări Wood Badge este de a oferi adulților mijloacele necesare pentru a face o contribuție semnificativă la îndeplinirea misiunii scout. Wood Badge este un indicator al nivelului înalt de competențe de formare, sisteme de formare de calitate și oportunități individuale de dezvoltare în cadrul cercetășiei. 

Profilul participantului: Poate participa la eveniment orice lider adult, cu vârsta de peste 18 ani, care poate să comunice bine atât în engleza vorbită, cât și în cea scrisă, și să poată participa la eveniment pe întreaga durată a acestuia. Este important ca participantul să fi parcurs cel puțin stagiile de formare de bază în cazul în care nu are stagiul de formare Wood Badge completat. 

Costuri: Costul evenimentului este de 300 CHF care include toate mesele și activitățile pe parcursul a celor 5 zile. La înscrierea la eveniment participanții trebuie să devină membrii ai Asociației KISC. În funcție de vârstă taxa de membru este 25 CHF (sub 25 de ani), respectiv 50 CHF (peste 25 de ani). Procesul pentru a deveni un membru KISC îl puteți găsi detaliat aici. (insert hyperlink) Transportul nu este inclus în taxă, acesta trebuind să fie acoperit de participant.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 02 aprilie 2023. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont atât de motivaţia de a participa la eveniment, cât și de vechimea (minimum 6 luni), experiența și implicarea activă în cadrul organizației.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail international@scout.ro.

Ce este Asociația KISC?

Asociația KISC a fost înființată odată cu deschiderea Centrului în 1923. Timp de 100 de ani, sute de susținători au devenit membri ai Asociației Kandersteg și au ajutat la crearea unei lumi mai bune, a sustenabilității și a păcii, prin intermediul cercetășiei internaționale. Printre primii membri s-au numărat Baden-Powell și Walter von Bonstetten, fondatorii cheie ai Centrului. Acestora li s-au alăturat oameni precum colonelul Kenneth MacIntosh, un american care a sprijinit foarte mult Centrul, și J.S. Wilson, celebru ca director al Gilwell Park.

Ce înseamnă să fi membru al Asociației KISC?

Să fi membru al Asociației KISC presupune sprijinirea dezvoltării ulterioare a Centrului prin contribuția cu o taxă de membru (membership fee).

Cât costă membership-ul?

Prețurile de membru sunt următoarele: 

  • Youth Membership (sub 25 de ani) – 25 CHF/ pe an
  • Membership individual, companie sau grup – 50 CHF/ pe an 
  • Organizație națională de cercetași – 200 CHF/ pe an  
  • Lifetime Membership – 1500 CHF (o singură plată)

CHF = franci elvețieni

Care sunt beneficiile unui membru KISC?

În calitate de membru, primiți actualizări periodice cu privire la ceea ce se întâmplă la Centru, aveți posibilitatea de a vota și de a candida la alegerile din cadrul Adunării Generale, o noapte gratuită de cazare pe an și acces la merchandise exclusiv pentru membri(tricou, eșarfa). În plus, ajutați la îndeplinirea Viziunii de a crea o lume mai bună, a sustenabilității și a păcii, prin intermediul cercetășiei internaționale.

Care sunt pașii pentru a deveni un membru KISC?

Pentru a deveni un membru al Asociației KISC trebuie să accesați site-ul următor: https://www.kisc.ch/register/membership.

Acolo va fi nevoie să vă creați un cont de utilizator și să trimiteți o cerere online pentru a deveni membru. Plata membership-ului se va face după confirmarea primirii cererii din partea KISC.

European Agora 2023 – Centro Nacional Escutista de Fátima, Portugalia, 12-16 aprilie 2023 [DL 15 martie 2023]

Nume proiect: European Agora 2023

Perioada: 12-16 aprilie 2023

Locația: Centro Nacional Escutista de Fátima, Portugalia

Cine poate participa: seniori.

Despre eveniment: WOSM Europe Agora 2023 este un eveniment organizat de Seniori pentru Seniori. Acest eveniment este structurat în așa fel încât să adreseze situații sau probleme importante din societatea actuală, care să fie relevante pentru generațiile tinere.

Obiective: Până la finalul evenimentului, participanții vor avea șansa să:

  • dezvolte abilități de exprimare a ideilor într-o manieră organizată și să poată planifica proiecte pe tema sustenabilității care ar putea fi implementate în cadrul Centrului Local sau la nivel național;
  • învețe despre diferitele culturi din Europa și despre programele pedagogice de seniori, având ocazia sa împărtășească altora propriile experiențe;
  • realizeze impactul pe care ei – ca tineri îl pot avea asupra multiplelor aspecte ale societății, atât în cercetășie, cât și în comunitatea lor, dând exemple din viața de zi cu zi;
  • participe la activități despre autonomia tinerilor și încurajarea dezvoltării acestora.

Conexiuni cu programul Earth Tribe: Ca parte din programul Earth Tribe, Agora 2023 va avea ca element cheie sustenabilitatea și va include oportunitatea ca participanții să își asume un rol într-un proiect de lungă durată care le va permite să:

  • acceseze sesiuni de formare și suport pentru a defini și livra un proiect local cu tema sustenabilității de mediu, în anul curent;
  • participe la schimburi de experiență pe parcursul evenimentului Kander100;
  • devină o parte a unui grup de tineri în continuă dezvoltare care vizează să facă lumea un loc mai bun.

Profilul participantului: Orice senior din orice organizație cercetășească membră a Regiunii Europene este binevenit să participe la Agora. Participanții trebuie să știe despre programul național pentru seniori din organizația proprie și cum este el implementat. Participantul trebuie să fie, de asemenea, dornic să învețe, să împărtășească experiențe și să fie deschis la a experimenta cercetășia în alte moduri. Abilitatea de a comunica oral și în scris în limba engleză este esențială, întrucât toate atelierele vor fi facilitate numai în limba engleză.

Costuri: Taxa de participare la eveniment este 100EUR, aceasta fiind acoperită prin programul Earth Tribe, finanțat de Erasmus+. Totodată, participanții beneficiază de rambursarea transportului în limita a 200EUR.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 15.03.2023. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont atât de motivaţia de a participa la eveniment, cât și de vechimea (minimum 6 luni), experiența și implicarea activă în cadrul organizației.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

Activist Network: LevelUp Training – București, cu prezență fizică 26-29 Martie 2023 sau online 3-5 și 10-11 aprilie 2023 [DL 19 martie]

Nume proiect: Activist Network: LevelUp Training

Perioade: 26-29 martie 2023, cu prezență fizică obligatorie

sau 3-5 și 10-11 aprilie 2023, cu participare online.

Locația: București, România

Cine poate participa: cercetași tineri cu vârsta între 16-30 de ani.

Ești cercetaș și vrei să pui umărul la crearea unei lumi mai bune? Vrei să devii activist civic, să faci o schimbare pozitivă în comunitatea ta și să creezi conexiuni cu alți tineri activiști? Sau ești un activist care își dorește să descopere instrumente noi pentru implementarea campaniilor de advocacy în România? 

Consiliul Tineretului din România (CTR) organizează un proiect internațional – Activist Network – care își propune să ofere tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 30 de ani acces la training-uri de calitate ce au ca scop construirea unei comunități democratice și incluzive în România. Acest proiect face parte din șirul de training-uri locale desfășurate în colaborare cu Forumul European de Tineret (YFJ), alături de Consiliile de tineret din Bulgaria, Cipru, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, Slovenia și Spania.  

În România, training-ul Activist Network va fi organizat în două sesiuni identice, prima sesiune în format fizic, iar cea de-a doua în format online, fiecare dintre acestea având grupuri diferite de beneficiari. Sesiunea în format fizic va avea loc în București, între 26 și 29 martie, iar cea în format online va fi organizată prin intermediul platformei Zoom, în intervalele 3-5 aprilie și 10-11 aprilie. 

Participarea la Activist Network îți oferă șansa de a urma un training de 20 de ore bazat pe valorile europene ale democrației, implicării civice și dialogului deschis. Acesta reprezintă oportunitatea perfectă de a dobândi competențele necesare pentru a face o schimbare pozitivă în comunitatea ta și a crea conexiuni noi cu alți tineri activiști.

De asemenea, ne propunem ca alături de cercetașii participanți la proiect să creăm o comunitate informală a cercetașilor activiști, cu care să ne întâlnim constant înainte și după eveniment, pentru a putea aduce experiența din cadrul proiectului în organizație.

Ce spui, accepți provocarea?

Pentru mai multe detalii, accesează apelul lansat de Consiliul Tineretului din România.

Profilul participantului: cercetași tineri cu vârsta între 16-30 de ani. Experiența anterioară în activism sau reprezentarea tinerilor nu este necesară.

Costuri: costurile de cazare, masă și de transport pentru training-ul în format fizic vor fi acoperite de organizatori, în limita locurilor disponibile. Participarea online este gratuită.

Dacă ești interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 13 martie 2023. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont atât de motivaţia de a participa la eveniment, cât și de vechimea (minimum 6 luni), experiența și implicarea activă în cadrul organizației.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfă naţională şi cămașă bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

Jamboreea Națională din Serbia – Zaječar, Serbia, 22-31 iulie 2023 [DL 13 martie 2023]

Nume proiect: Jamboreea Națională din Serbia

Perioada: 22-31 iulie 2023

Locația: Zaječar, Serbia

Cine poate participa: lupișori, temerari, eXploratori, seniori, lideri.

Despre eveniment: Ajunsă la a 11-a ediție, Jamboreea Națională din Serbia va avea loc în vara anului acesta, promițând o experiență de neuitat pentru participanți. Evenimentul se va desfășura în orașul Zaječar, în estul Serbiei, iar pe durata celor 10 zile participanții se vor bucura de un program divers, incluzând 7 arii diferite de interes. Evenimentul va avea loc într-o pădure, la doar 20 de minute de centrul civic al orașului gazdă.

Profilul participantului: Cercetașii cu vârste cuprinse între 7 și 19 ani vor forma patrule, drept participanți, seniorii și liderii între 19 și 30 de ani vor participa ca IST, iar liderii de peste 30 de ani vor fi lideri de patrule.

Costuri: 

Participanti: 165EUR/pers.

IST: 110EUR/pers.

Taxa de participare nu include transportul, acesta fiind asigurat de fiecare cercetaș participant.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 13.03.2023. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont atât de motivaţia de a participa la eveniment, cât și de vechimea (minimum 6 luni), experiența și implicarea activă în cadrul organizației.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail international@scout.ro.

First Ranger/Rover International Campfire – Italia, 4-5 martie 2023 [DL 25 februarie 2023]

Nume proiect: First Ranger/Rover International Campfire

Perioada: 4-5 martie 2023

Locația: Centrul Cercetășesc Sori, în preajma localității Genoa

Cine poate participa: seniori

Despre eveniment: Primul foc de tabără internațional susținut de Organizația italiană CNGEI îți oferă posibilitatea să te alături unui grup de peste 90 de cercetași italieni. În cadrul evenimentului sunt planificate activități și oportunități de cunoaștere. Un element cheie al evenimentului este locația – un centru cercetășesc situat pe malul marii, la o distanță mică de Genoa și Cinque Terre.

Profilul participantului: seniori cu vârsta cuprinsă între 18 și 20 de ani

Costuri: Participarea la eveniment este gratuită. Transportul trebuie asigurat de fiecare participant.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 25 februarie 2023. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont atât de motivaţia de a participa la eveniment, cât și de vechimea (minimum 6 luni), experiența și implicarea activă în cadrul organizației.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămașă bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

Training Dialogue for Peace(ful) Interactions – Platforma ZOOM, 9 februarie 2023 [DL 5 februarie 2023]

Nume proiect: Training Dialogue for Peace(ful) Interactions

Perioada: 9 februarie 2023, orele 20:00-22:00

Locația: online (Platforma ZOOM)

Cine poate participa: Seniori, lideri, scouteri, voluntari implicați în structurile naționale.

Despre eveniment: Ne aflăm adesea în situații în care avem o opinie și o perspectivă diferită de cea a unui coleg, prieten, membru al familiei sau a unei persoane pe care tocmai am întâlnit-o.

Ce facem? Este mai ușor să punem capăt conversației sau să insistăm să ne facem auzit punctul de vedere și să câștigăm dezbaterea? Oricum, o persoană va rămâne neauzită și nemulțumită la sfârșitul discuției.

Cum putem avea conversații incomode în care toate părțile se simt apreciate și se ajunge la un rezultat pozitiv?

Deși nu există o rețetă pentru bine sau rău, există principii care pot fi urmate pentru a profita la maximum de aceste interacțiuni. Aceste principii încurajează pe toată lumea să-și schimbe mentalitatea de la câștigarea unei dezbateri la învățarea prin dialog cu cealaltă parte.

Formarea Dialogue for Peace(ful) Interactions invită participanții să descopere cum poate dialogul:

  • să fie o oportunitate de învățare, încurajându-ne să învățăm diversitatea în perspectivele oamenilor
  • să ne schimbe mentalitatea într-una care practică cu respect rezolvarea conflictelor
  • ne îmbunătățește relațiile cu ceilalți oameni și întărește conexiunile pe care le formăm
  • să servească instrument educațional care ajută la construirea de comunități pașnice, care poate fi folosit și în educarea cercetașilor

Scopul practicării principiilor dialogului este despre disponibilitatea de a învăța despre ceilalți, motiv pentru care face parte din soluționarea conflictelor și consolidarea păcii.

Facilitatori:

  • Anca Burlacu, Dialogue for Peace trainer
  • Jana Canović, Dialogue for Peace facilitator

Profilul participantului:

Evenimentul este deschis tuturor celor dornici să-și îmbunătățească abilitățile de dialog și interesați de conceptul Dialog pentru pace, dar și cercetașilor activi în domenii precum programe Educaționale, Diversitate și Incluziune sau similare acestora, care ar dori să integreze Dialogul pentru Pace în activitățile educaționale.

Limba: Sesiunea va fi susținută în limba engleză.

Vrem să reamintim tuturor că acesta este un mediu sigur și incluziv, în care participanții nu sunt așteptați să aibă un nivel ridicat de competență în limba engleză. Un nivel mediu de engleză va fi suficient împreună cu interesul de a afla despre subiect.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 5 februarie 2023

În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont atât de motivaţia de a participa la eveniment, cât și de vechimea (minimum 6 luni), experiența și implicarea activă în cadrul organizației.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

Peace Education in Scouting Training 2023 – Riga, Letonia, 21-26 martie [DL 15 februarie 2023]

Nume proiect: Peace Education in Scouting Training

Perioada: 21-26 martie 2023

Locația: Riga, Letonia

Cine poate participa: seniori, lideri, voluntari aduți.

Despre eveniment: Scopul acestui training este să informeze participanții despre subiecte care se încadrează sub umbrela Educației pentru Pace, mai exact: Diversitate și Incluziune, Dialog pentru Pace, Acțiune Umanitară, Safe from Harm, Advocacy și Educație pentru Drepturile Omului. Participanții vor dezvolta abilități și cunoștințe prin activități cercetășești legate de cele 6 domenii ale Educației pentru Pace, familiarizându-se cu diseminarea practicilor învățate în organizație.

Profilul participantului: Cercetași implicați în structurile locale sau naționale, cu vârsta între 18-30 de ani, care sunt activi în domeniile care aparțin Educației pentru Pace și care ar avea disponibilitatea să disemineze competențele obținute în urma trainingului în cadrul organizației.

Costuri: Costul participării la acest eveniment este de 50 EUR, incluzând masa și cazarea pe toata perioada evenimentului. De asemenea, costul transportului va fi rambursat până în limita a 200 EUR per participant. 

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 15 februarie 2023. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont atât de motivaţia de a participa la eveniment, cât și de vechimea (minimum 6 luni), experiența și implicarea activă în cadrul organizației.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

Jamboree TOGETHER ‘23 – Austria, 7-16 august 2023 [DL 31 ianuarie 2023 ]

Nume proiect: TOGETHER ’23

Perioada: 7-16 august 2023

Locația: Berg im Attergau, Austria

Cine poate participa: temerari,  eXploratori, seniori, lideri.

Despre eveniment: Together ‘23 este un camp internațional ce are loc în Austria și care a ajuns la cea de-a 15-a ediție. La aceasta ediție se estimează participarea a peste 4000 de cercetași din toată lumea, iar tema evenimentului este “Together”, făcând referire la modurile în care fiecare dintre noi aparținem unei comunități variate, diferențele dintre noi ținându-ne împreună. Evenimentul dorește să promoveze diversitatea culturilor, acceptarea diferitelor expresii personale și să dezvolte integrarea în grupuri mici, în cercetășie, comunitate, dar și în întreaga societate.

Profilul participantului: Poți participa la Together 23 dacă ai vârsta cuprinsă între 13-15 ani drept CAEX, ca RARO între 16-21 ani, iar ca și IST sau lider de patrulă începând cu 18 ani la momentul începerii evenimentului. De asemenea e necesar să fii membru activ ONCR, și să cunoști limba engleză la nivel conversațional. Având în vedere situația pandemică actuală din Austria, vei avea nevoie și de oricare dintre: certificat verde/ dovada trecerii prin boală în ultimele 180 de zile/ test PCR activ.

Costuri: Taxa de participare este:

  • Participanti, Lideri  € 320,00
  • IST international Staff € 100,00

Taxa include costurile pentru întregul program și mâncarea pe toată perioada evenimentului. Nu sunt incluse costurile de transport către și de la eveniment. Tururile suplimentare de vizitare ale obiectivelor turistice nu sunt incluse, cu excepția unei excursii de o zi pentru IST.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 31 ianuarie 2023. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont atât de motivaţia de a participa la eveniment, cât și de vechimea (minimum 6 luni), experiența și implicarea activă în cadrul organizației.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.