[APEL ÎNCHIS] Icelandic National Jamboree 2020 – Akureyri, Islanda

Publicat pe de Oana

Icelandic National Jamboree 2020 – Akureyri, Islanda

Nume proiect

Icelandic National Jamboree 2020

Perioada

8 -14 iulie 2020

Locația

Hamrar Scout Centre, Akureyri, Islanda

Cine poate participa

Temerari, eXploratori, seniori, lideri.

Copii cu vârsta cuprinsă între 10 și 18 ani, alături de liderii însoțitori ai patrulelor.

Despre eveniment

Având loc în Hamrar Scout Centre, un centru cercetăşesc situat în partea de nord a Islandei, evenimentul îşi propune să dezvolte activităţi pe baza motto-ului “building a better world”, inspirate din Obiectivele de Dezvoltare Durabilă create de către Naţiunile Unite (SDG). Participanţii vor învăţa noi moduri de a lăsa lumea puţin mai bună decât au găsit-o, vor experimenta lucruri noi şi îşi vor face prieteni de peste mări şi țări.

Profilul participantului

Copii cu vârsta cuprinsă între 10 și 18 ani, alături de liderii însoțitori ai patrulelor. Cercetașii de peste 18 ani se pot înscrie ca voluntari în echipa International Service Team (IST). Fiecare participant trebuie să cunoască limba engleză și să fie un membru activ al organizației, cu cotizația plătită la zi.

Costuri

  • Participanți –  55,000 ISK (aproximativ € 400)
  • International Service Team – 40,000 ISK (aproximativ € 290)

Contribuția de participare include cazarea, mesele zilnice, materialele și activitățile. NU include transportul până și de la locul de campare sau costurile oricăror excursii în afara programului. La această sumă se adaugă 10 EUR* pentru Departamentul Internațional.

*Contribuția de 10 euro către Departamentul Internațional este cerută atunci când se participă la evenimente internaționale care se desfășoară prin intermediul parteneriatelor realizate de către ONCR. Pentru evenimentele menționate echipa lucrează pe parcursul anului să încheie aceste parteneriate sau să construiască relații care să ne aducă diverse beneficii (taxe reduse, deconturi de transport, locuri gratuite sau suplimentarea locurilor alocate pentru ONCR, grupuri de cercetași străini în țară cu care CL să poată colabora). Contribuția colectată se folosește pentru activitatea periodică a departamentului, în special pentru costurile impuse de materialele de protocol, comisioane bancare, întâlniri ale echipei și participarea la evenimente de networking.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 15/01/2020. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont atât de motivaţia de a participa la eveniment, cât și de vechimea (minim 6 luni), experiența și implicarea activă în cadrul organizației.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.