[APEL ÎNCHIS] Oportunitate de voluntariat – Jena, Germania, 1 septembrie 2020 – 31 august 2021 [DL 1 aprilie 2020 ]

Publicat pe de Oana

Nume proiect: Stagiu de Voluntariat – Divizia Europeană de Solidaritate 

Perioada: 1 septembrie 2020 – 31 august 2021

Locația: Jena, Germania

Cine poate participa: seniori, lideri (tineri cu vârsta de peste 18 ani)

Despre eveniment: Asociația Eurowerkstatt Jena are experimentată în a organiza și coordona proiecte internaționale. În acest moment, își doresc voluntari din țările europene pentru a lua parte în proiectele lor locale. Cele 10 proiecte principale de care se ocupă în acest moment implică bunăstarea copiilor și tinerilor sau crearea de oportunități de lucru pentru tineri voluntari străini. Munca voluntarilor, în general, presupune activități zilnice la grădinițe, centre de tineret sau cluburi sportive. În plus, tinerii au șansa de a gândi și organiza și propriile lor proiecte.

Programul pe care îl pun la dispoziție include cazare, seminarii și instruiri interculturale, cursuri de limba germană, multiple ateliere și o mulțime de activități sociale.

Durata serviciilor voluntare în cadrul Diviziei Europene de Solidaritate în Jena este de 12 luni (1 an). Acest proiect începe pe 1 septembrie 2020 și durează până pe 31 august 2021. De îndată ce vei ajunge la Jena, vei avea parte de o lună de acomodare în care ți se va prezenta noul tău oraș, viața de zi cu zi și ceilalți voluntari, ca să poți începe proiectul tău.

Asociația din Jena, alături de organizația-mamă, vor lucra împreună pentru a se asigura că ai toate cele necesare – asigurarea ta, costurile de transport, cazarea în Jena, cursurile de limbă și seminariile interculturale. Vei primi bani de buzunar și de mâncare în valoare de aproximativ 400 EUR/lună. Până la urmă, nu trebuie să plătești pentru serviciile tale voluntare!

În schimb, va trebui să lucrezi 30-35 de ore, 5 zile pe săptămână în cadrul proiectului tău, cu 2 zile libere pe săptămână. De asemenea, se organizează 3 seminarii interculturale pentru voluntarii din Jena și va trebui să participi la 2 dintre săptămânile cu seminarii, ce vor fi organizate de Agenția Națională a Diviziei Europene de Solidaritate.

Profilul participantului: Dacă ai peste 18 ani și îți dorești să încerci, pentru un an, viața dintr-o altă țară europeană precum Germania, asociația din Jena te invită cu drag să aplici!

Costuri: Toate costurile sunt acoperite cu excepția a 10 EUR*.

*Contribuția de 10 euro către Departamentul Internațional este cerută atunci când se participă la evenimente internaționale care se desfășoară prin intermediul parteneriatelor realizate de către ONCR. Pentru evenimentele menționate echipa lucrează pe parcursul anului să încheie aceste parteneriate sau să construiască relații care să ne aducă diverse beneficii (taxe reduse, deconturi de transport, locuri gratuite sau suplimentarea locurilor alocate pentru ONCR, grupuri de cercetași străini în țară cu care CL să poată colabora). Contribuția colectată se folosește pentru activitatea periodică a departamentului, în special pentru costurile impuse de materialele de protocol, comisioane bancare, întâlniri ale echipei și participarea la evenimente de networking.