[APEL ÎNCHIS – EVENIMENT AMÂNAT] WOSM European Agora 2020 – Guadarrama, Spain, TBD

Publicat pe de Oana

Nume proiect: WOSM European Agora 2020

Perioada: 15-19 aprilie 2020

Locația: Guadarrama, Spania

Cine poate participa: seniori și lideri cu vârsta până în 25 de ani

Despre eveniment:

WOSM Europe Agora 2020 este un eveniment organizat de Seniori pentru Seniori, care se folosește de Metoda Scout pentru a atinge obiectivele educaționale ale ramurii de vârstă. Acest eveniment este structurat în așa fel încât să adreseze situații sau probleme importante din societatea curentă, care să fie relevante pentru generațiile tinere.

Obiective

Pe parcursul evenimentului, participanții:

  • își vor însuși instrumentele necesare planificării și implementării unei idei într-o manieră organizată, fie că e vorba de evenimente publice, prezentări sau chestiuni importante;
  • vor avea șansa de a lua parte într-un proiect social exact în locul în care se va ține evenimentul;
  • vor învăța despre diferite culturi și programe cercetășești din Europa, împărtășind totodată și experiența proprie din țările lor;
  • își vor da seama că și ei, ca tineri, au impact asupra mai multor aspecte din societate, precum cercetășia sau comunitatea proprie, și vor veni cu exemple concrete din experiențe reale;
  • vor participa la diferite activități ce vizează implicarea tinerilor și încurajarea dezvoltării lor personale.

Profilul participantului:

Orice senior din orice organizație cercetășească membră a Regiunii Europene este binevenit să participe la Agora. Participanții trebuie să știe despre programul național pentru seniori din organizația proprie și cum este este el implementat. Participantul trebuie să fie, de asemenea, dornic să învețe, să împărtășească experiențe și să fie deschis la alte variante ale metodei scout. Abilitatea de a comunica oral și în scris în limba engleză este esențială, întrucât toate atelierele vor fi facilitate numai în limba engleză pentru a putea include pe toată lumea.

Costuri:

Taxa standard de participare este de *150 EUR. Din păcate, aplicațiile de finanțare pentru acest eveniment nu au avut succes de această dată, deci nu există rambursare nici pentru costurile de transport. 

De asemenea, Regiunea Europeană nu este răspunzătoare pentru riscurile participanților în timpul evenimentului sau pe parcursul călătoriei lor către sau dinspre locul de întâlnire. Responsabilitatea de verificare ca asigurarea de sănătate a participantului să acopere toate potențialele riscuri cade strict asupra organizației naționale de proveniență a participantului.

*Contribuția de 10 euro către Departamentul Internațional este cerută atunci când se participă la evenimente internaționale care se desfășoară prin intermediul parteneriatelor realizate de către ONCR. Pentru evenimentele menționate echipa lucrează pe parcursul anului să încheie aceste parteneriate sau să construiască relații care să ne aducă diverse beneficii (taxe reduse, deconturi de transport, locuri gratuite sau suplimentarea locurilor alocate pentru ONCR, grupuri de cercetași străini în țară cu care CL să poată colabora). Contribuția colectată se folosește pentru activitatea periodică a departamentului, în special pentru costurile impuse de materialele de protocol, comisioane bancare, întâlniri ale echipei și participarea la evenimente de networking.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 10 martie 2020. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont atât de motivaţia de a participa la eveniment, cât și de vechimea (minimum 6 luni), experiența și implicarea activă în cadrul organizației.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.