[APEL ÎNCHIS] Scouting for Peace: Diversity&Inclusion Training 2017, 8-11 aprilie 2017, Madrid Spania [DL: 10 februarie 2017]

Publicat pe de

Nume proiect: Scouting for Peace: Diversity&Inclusion Training 2017

Perioada: 8-11 aprilie 2017

Locația: Madrid, Spania

Cine poate participa: seniori și lideri

Despre proiect: Acest eveniment își propune să urmărească obiectivele planului de lucru pentru anul 2017, astfel încât să contribuie la întărirea și consolidarea capacităților organizațiilor în domeniul educației pentru pace, al dialogului inter-religios, dar și la deschiderea lor către dezvoltare spirituală și introducerea acestor aspecte în curricula lor educațională.

Trainingul se va desfășura după modelul unui TOT (training of trainers), participanții urmând să implementeze cele învățate în propriile organizații odată întorși acasă. Scopul este de a forma liderii pentru a introduce și utiliza instrumentele educației pentru pace în lucrul cu toatele grupele de vârstă (inclusiv cu voluntarii adulți) astfel încât tinerii să crească și să se dezvolte ca indivizi toleranți și respectuoși.

Obiective principale:

-Promovarea toleranței în rândul tinerilor, cu focus special asupra minortităților, imigranților și refugiaților

-Lupta împotriva rasismului și extremismului prin acțiune pozitivă

-Încurajarea dialogului inter-religios și intercultura între tineri prin intermediul activităților cercetășești

Profilul participanților: Aceștia trebuie să cunoască limba engleză și să fie implicați la nivel național în departamentele de formare sau programe.

Costuri: Participanții trebuie să ajungă în seara de vineri, 7 aprilie 2017 și să rămână până în dimineața de miercuri, 12 aprilie 2017. Taxa de participare este de 100 euro, ce va include cazarea, mesele și costurile activităților. Acesteia se adaugă 10 euro pentru Departamentul Internațional.

Din costurile de transport se vor deconta 70%.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până pe 10 februarie 2017. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont de vechimea şi implicarea în organizaţie, dar și de motivaţia de a participa la eveniment. Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, sa fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate. În cadrul acestor evenimente se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.