24th World Scout Jamboree 2019, 22 iulie-2 august 2019, Statele Unite ale Americii [DL: HOC: 20 februarie 2017, participant/IST: 10 decembrie 2017]

Nume proiect: 24th World Scout Jamboree 2019

Perioada: 22 iulie – 2 august 2019

Locația: Summit Bechtel Family National Scout Reserve (The Summit) in West Virginia, USA. (http://www.summitbsa.org/)

Cine poate participa: Participanti: trebuie sa fie nascuti intre 22 iulie 2001 si 21 iulie 2005. Puteti aplica pana la 10 decembrie 2017.

IST: trebuie sa aiba peste 18 ani la data inceperii evenimentului. Rolul si atributiile unui membru al International Service Team, alaturi de formularul necesar pentru a aplica pentru aceasta pozitie pot fi gasite aici. Puteti aplica pana la 10 decembrie 2017.

HOC si CMT: trebuie sa aiba peste 21 de ani la data inceperii evenimentului. Rolul și atribuțiile Șefului de Contingent, alături de formularul necesar pentru a aplica pe această poziție pot fi găsite aici. Deadline pentru a aplica pentru postul de Sef de Contingent (Head of Contingent – HOC): 20 februarie 2017

Despre eveniment: Unicitatea acestei Jamboree Mondiale este data de efortul colectiv depus de catre Scouts Canada, Asociación de Scouts de México, si de catre Boy Scouts of America pentru construirea sa. Cele trei tari se pregatesc sa primeasca marea familie de cercetasi pentru a experimenta impreuna tema celei de-a 24-a Jamboree Mondiale: “Unlock a New World”. Aceasta tema vorbeste despre noi aventuri, despre diverse culturi si prietenii ce se vor forma intre cercetasi pe parcursul celor 12 zile. WSJ este, mai presus de toate, un eveniment educational, ce aduce impreuna tineri din toata lumea cu scopul de a promova pacea si intelegerea reciproca, in cadrul caruia participantii capata abilitati de leadership si sunt pregatiti pentru viata.

Locatiile in care se vor desfasura activitatile includ: the Rocks, una dintre cele mai mari locatii de catarat si escalada construite de om; the Park, unul dintre cele mai mari parcuri de skateboarding outdoor din lume; the Trax, una dintre cele mai mari locatii pentru BMX din lume. La toate acestea se adauga si cele trei lacuri artificiale, alaturi de cateva piscine si o gama larga de activitati acvatice.

Profilul participanţilor: Pentru a fi eligibil sa participi, trebuie sa te fi nascut intre 22 iulie 2001 si 21 iulie 2005. In cazul in care depasesti aceasta varsta la data inceperii evenimentului, poti aplica pentru un post de IST, lider sau CMT/HOC.

IST: Aceștia trebuie să aiba peste 18 ani, sa vorbească limba engleză fluent și/sau franceza, să aibă disponibilitatea de a ajunge cu o săptămână înainte la locul de desfășurare a Jamboreei, să primească training și să asiste la pregătirile finale pentru sosirea participanților. În plus, este necesar să rămână la finalul evenimentului pentru a ajuta la curățenie, închidere și să predea raportul de activitate.

HOC (Head of Contingent) si CMT (Contingent Management Team): Contingent Management Team reprezinta un grup de lideri ce au cunostintele si experienta necesara in management financiar, calatorii internationale, educatia si ingrijirea tinerilor, dar si in ceea ce priveste cercetasia la nivel international. Intalnirea sefilor de contingent va avea loc in aprilie 2018.

Costuri: Taxele de participare sunt după cum urmează:

Pentru participanti, taxa este de 638$

Membrii CMT achita taxa de participant.

IST: 588$

Aceasta Jamboree Mondiala aplica modelul Summit, ceea ce inseamna ca participantii trebuie sa aduca numai imbracamintea, sacul de dormit si alte obiecte personale sau necesare unui stand de prezentare. Pentru a reduce costurile de calatorie, organizatorii ofera tuturor participantilor (lideri si CMT inclusi): corturi de cate doua persoane, instrumente si ingrediente pentru gatit, zone de masa, echipamentul necesar pentru instalarea corturilor, mese, paturi de campanie. Subcampurile sunt dotate cu WCuri si casute pentru dus.

IST vor primi corturi de cate patru persoane si paturi de campanie. Staff-ul va manca in zona de staff, primind mancare ce nu necesita gatit.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până pe 10 decembrie 2017. Aplicațiile pentru Șeful de Contingent se trimit prin completarea formularului de aici pana la 20 februarie 2017, iar aplicatiile pentru IST se trimit aici pana la 10 decembrie 2017.

În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont de vechimea în organizaţie (minim 6 luni) și de motivaţia de a participa la eveniment. Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, sa fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.