APEL ÎNCHIS: 15th World Scout Moot, Iceland, 25 iulie – 2 august 2017 (DL: 10 decembrie 2016)

logo_300px

Nume proiect: 15th World Scout Moot
Perioada: 25 iulie – 2 august 2017

Locatia: Reykjavík, Islandei
Cine poate participa : Seniori şi lideri

 

Despre proiect:
Se apropie o nouă oportunitate de a trăi dimensiunea internaţională  a mişcării cercetăşeşti alături de cercetaşi din peste 80 de ţari! Evenimentul este dedicat seniorilor şi liderilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani, mai exact cei născuţi între 2 august 1991 şi 25 iulie 1999 . Cei născuţi înainte de 1 august 1991 se pot alatura echipei de staff, International Service Team (IST) sau echipei de coordonare a coningentului (CMT).

Programul este unul variat, ceremonia de deschidere va avea loc în dimineaţa zilei de 25 iulie chiar în capitala Islandei- Reykjavík, după care vor urma 4 zile de aventură în 10 campuri de pe coasta de sud a Islandei.  Ultima parte a evenimentului se va desfăşura în Úlfljótsvatn Scout Centre începând cu 29 iulie. Programul va cuprinde workshop-uri, provocări, activităţi în aer liber, foc de tabără, discuţii şi diverse activităţi culturale ce au ca scop apropierea participanţilor. Ceremonia de închidere va avea loc în după-amiaza zilei de 02 august.

moot

Costuri:  taxa de participare este de 650 USD (500 USD taxa de camp – include programul, transportul între cele 3 părţi ale campului, mâncarea, badge-ul evenimentului şi alte elemente de identitate, 150 USD taxa de contingent- include materialele de contingent, costurile de transferurilor bancare, înalnire de contingent şi contribuţia pentru Departamentul Internaţional al ONCR (10 euro)). Transportul până la Reykjavík va fi asigurat de fiecare participant.*

Taxa de participare se plăteşte în două tranşe: 10% în momentul finalizării înscrierilor oficiale şi diferenţa se plăteşte pâna la 1 aprilie 2017. În cazul în care un participant se retrage taxa nu mai poate fi recuperată. Pentru înscrierile realizate după 31 decembrie 2016 taxa de participare creşte cu 5%.

Taxa de participare este aceeaşi pentru participanţi, IST, CMT sau Şef de contingent. Pentru a reduce costurile au fost depuse mai multe proiecte prin intermediul Erasmus+.  În cazul în care aceste proiecte se vor materializa, costul transportului va fi acoperit, iar taxa de participare se va reduce cu 100 USD.

Așteptăm cu mare drag aplicaţiile voastre la link-ul de aici! Termenul limita pentru înscrieri este 10 decembrie 2016. 

Totodată, persoanele selectate au nevoie de acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, trebuie să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă experienţă de participare în cadrul evenimentelor naţionale ale ONCR.

Între timp puteţi consulta ulimele ştiri legate de eveniment aici sau pe pagina de facebook a evenimentului.

Menţionăm faptul că numarul de persoane implicate ca IST nu poate depăşi numarul de participanţi seniori. De asemnea, pentru o mai buna gestionare a contingentului  ne propunem formarea unei echipe de coordonare a grupului, cei interesaţi să se implice în această echipă sunt rugaţi să ne contacteze pe adresa international@scout.ro pana pe data de 1 octombrie 2016. 

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

Conditiile de intrare in Islanda: http://mae.ro/node/3709
*Costurile pot suferi modificari, iar acestea vor fi anuntate participantilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.