[APEL ÎNCHIS] Summer Scout Camp – ЈAMBOH, Ohrid – Macedonia, 20-28 iulie 2016 [DL: 16 mai 2016]

Nume proiect: Summer Scout Camp – ЈAMBOH
Perioada: 20-28 iulie 2016
Locația: Ohrid, Macedonia
Cine poate participa: cercetași cu vârste cuprinse între 11 și 18 ani (născuți între iulie 1998 și iulie 2005)

Despre eveniment: Desfășurându-se în Centrul Scout Ohrid, unde va fi creat un orășel din corturi pe malul lacului Ohrid, acest eveniment are motto-ul „Ritmul aventurii!”. Astfel este sugerat programul încărcat de aventură al campului, având ca obiectiv învățarea prin acţiune.

De asemenea, acest program este împărțit în trei arii de progres distincte: Natură, Aventură, Cultură. Ca bonus, participanții pot alege să se implice și în aria ce vizează solidaritatea și dezvoltarea societății.

Foarte interesant este faptul că fiecare participant are libertatea de a-și crea propriul program pentru eveniment, având la dispoziție o gamă variată de ateliere din care să aleagă. Printre acestea sunt incluse și ateliere de stencil, water craze, linoleum, rafting, crafting, tir cu arcul, ecologie, dar și activități de scurtă durată care oferă posibilitatea acumulării unei noi competențe sau abilități. Odată cu acumularea acesteia, participantul va primi și un badge care să ateste nivelul parcurs.

În plus, organizatorii au pregătit și un hike de 10-15 km, activități sociale, un tur cultural al zonei Ohrid și Parcului Național Galicica, dar și o zi dedicată ciclismului pe un traseu de 30 km lungime.

Profilul participanţilor: Aceștia trebuie să aibă vârste cuprinse între 11 și 18 ani. Ca parte a echipamentului obligatoriu se numără cortul (echipa de organizare nu pune la dispoziție corturi pentru participanți), trusa de prim-ajutor, steag de Centru Local sau Unitate.

Costuri: Taxa de participare este de 100 euro și include camparea și mesele. De asemenea, achitând această sumă, fiecare participant va primi un badge, un tricou, o eșarfă și un jurnal de camp.

Pentru a confirma înscrierea, fiecare participant va trebui să achite 10 euro până la data de 20 mai, restul sumei de 90 euro urmând să fie plătită până la 20 iunie. Pe lângă aceasta, se adaugă taxa de 10 euro pentru Departamentul Internațional.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până pe 16 mai 2016. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont de vechimea în organizaţie (minim 6 luni) și de motivaţia de a participa la eveniment. Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, sa fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.