[APEL ÎNCHIS]12th Macedonian Scout Jamboree: 14-22 iulie 2018, Ohrid, Macedonia. DL: 1 februarie 2018

Nume proiect: 12th Macedonian Scout Jamboree

Perioada: 14-22 iulie 2018

Locația: Skrebatno, Ohrid, Macedonia

Cine poate participa: temerari, eXploratori (cercetași cu vârsta cuprinsă între 11 și 18 ani)

Despre eveniment: Motto-ul celei de-a 12-a ediții a Jamboreei cercetașilor macedoneni este „Neverending story” și promite să aducă împreună peste 1000 de cercetași din Europa. Programul de activități este împărțit în patru categorii:

  • Natură și aventură
  • Cultură și tradiții
  • Competențe și experiență
  • Distracție și provocări

Peste 100 de workshop-uri vor avea loc în timpul Jamboreei, iar la finalul ei, participanții internaționali pot alege să completeze experiența fie prin Home Hospitality, Twinning cu un grup de cercetași macedoneni (concepte cu care sigur sunteți familiari în urma RoJAM 2.0 17), un tur al țării alături de unitate de cercetași din Macedonia sau câteva zile de camping la Centrul Scout Ohrid.

Profilul participantului: Aceștia trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 11 și 18 ani. Cei peste 18 ani pot opta să facă parte din Jamboree ca staff, membru/ă a/al Echipei de Programe sau ca lider al patrulei pe care o însoțește. O patrulă poate avea 9 membri și un lider.

Costuri: Taxa de participare este de 75 euro. Acesteia i se adaugă 10 euro pentru Departamentul Internațional. Costul de participare pentru IST este de 60 euro, iar pentru un vizitator este de 15 euro pe zi.

Costurile includ locul de camp, mesele zilnice și activitățile pe perioada evenimentului. Pentru Home Hospitality, o noapte costă 10 euro sau 15 euro cu trei mese incluse. Corturile se pot închiria cu 5 euro de persoană sau 10 euro cu mesele incluse.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 1 februarie 2018. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont de vechimea în organizaţie (minim 6 luni) și de motivaţia de a participa la eveniment. Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, sa fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.