WATRA 2016 – Beyond the horizon! Kielce – Polonia, 20-28 august 2016 [DL: 01 aprilie]

Nume proiect: WATRA 2016 – Beyond the horizon!
Perioada: 20-28 august 2016
Locația: Kielce, Polonia
Cine poate participa: cercetaşi cu vârste cuprinse între 16-21 ani 
Despre eveniment:
Watra 2015 este un eveniment organizant anual de Polish Scouting and Guiding Association (ZHP) pentru cercetaşi cu vârste cuprinse între 16-21 ani.

Evenimentul este împărţit în trei părţi: Hike-Transfer-Camp.
20 – 23 august – Prima parte este dedicată hike-ului. În cadrul acesteia, participanţii aleg o rută din cele pregătite de organizatori, fiecare într-o regiune diferită a Poloniei, pe care o vor parcurge.

24 august – A doua parte, transferul, constă în aducerea participanţilor în zona de camp de lângă Kielce.

24 august – 28 august – Ultima parte reprezintă campul propriu-zis. Astfel, creându-se un spaţiu în care eXploratorii şi seniorii se pot aduna în jurul vetrei pentru a împărtăşi diverse experienţe cercetăşeşti, dar şi pentru a lua parte la activităţile pregătite de organizatori.

Profilul participantului: Patrulele formate din 5-15 eXplo şi seniori, cu vârste cuprinse între 16 şi 21 ani. Liderul de patrulă trebuie să aibă minim 18 ani. 

Fiecare patrulă trebuie să pregătească următoarele:
– o activitate pentru un grup de 15-30 persoane, având ca temă una din cele trei arii pe care este dezvoltat campul.
– echipament pentru camp: cort personal, chit pentru gatit (necesar pe toata durata hike-ului), trusa de prim-ajutor si orice material necesar desfasurarii activitatii pregatite.
– asigurare de sănătate pentru fiecare participant.

Organizatorii menţionează faptul că nu va fi tolerat consumul de alcool sau fumatul în timpul evenimentului. 

Costuri: Taxa de participare este de 150 zloti (40 euro). Aceasta include costurile hike-ului, locul de pus cortul, accesul la grupul sanitar şi costurile activităţilor.
Mâncarea este asigurată de către participanţi. În cea de-a treia etapa, participanţii vor avea acces la un supermarket, de unde îşi vor achiziţiona cele necesare pentru a găti.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 1 aprilie 2016. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont de vechimea în organizaţie (minim 6 luni) şi de motivaţia de a participa la eveniment. De asemenea, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, sa fie mebru activ în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.
Participanţii trebuie să aibă cunoştinţe de limba engleză, deoarece aceasta va fi limba oficiala a evenimentului.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi in cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfă naţională şi cămaşa bej).

Pentu informaţii suplimentare ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.